Atsibodo pastoviai valgomi karšti užkandžiai ir maisto kepimas orkaitėje?
Pristatome baklažanų receptą, juos galite pasigaminti namuose ir pasiimti su savimi bet kur kaip puikų užkandį!
Ingredientai:
Nedideli baklažanai – 5 vienetai;
Paprikos – 3 vienetai;
Vidutinio dydžio svogūnai – 3 vienetai;
Actas – 75 mililitrai (taikykite pagal savo skonį);
Augalinis aliejus – 60 mililitrų;
Vanduo marinatui – 500 mililitrų;
Česnakai – 8 skiltelės;
Druska – 1 valgomasis šaukštas;
Saujelė petražolių.
Gaminimas:
Nuplaukite baklažanus, nupjaukite lapus ir virkite maždaug 5 minutes.
Atvėsinkite ir supjaustykite 1,5 centimetro pločio storio žiedais.
Susmulkinkite žalumynus.
Svogūnus supjaustykite žiedais.
Česnakų skiltelėms susmulkinti naudokite smulkintuvą.
Paprikas supjaustykite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite pusiniais žiedais.
Norėdami padaryti marinatą, supilkite į vieną indą vandenį, augalinį aliejų, actą ir druską.
Pavirkite marinatą ant mažos ugnies tol, kol jis užvirs. Tuomet atvėsinkite.
Į puodą, kuriame marinuosite baklažanus, sudėkite paprikas, svogūnų žiedus ir baklažanus.
Kiekvieną baklažano gabalėlį patepkite česnakais ir apibarstykite žalumynais.
Tuomet į puodą supilkite marinatą ir laikykite šaldytuve 15-20 minučių.
Patiekite kaip garnyrą prie mėsos arba kaip užkandį.
Skanaus!