Vyšnių uogienė stiklainiuose yra daugiau nei uogienė. Tai – jau paruoštas desertas! Tiesiog atidarykite stiklainį ir mėgaukitės! Šis receptas jus nustebins.
Vidutiniškai saldus, rūgštelėjęs ir beveik marmelado konsistencijos desertas puikiai atrodo mažame dubenėlyje. O sudėtingiausia ir daugiausia laiko reikalaujanti užduotis viso gaminimo proceso metu – pašalinti kauliukus.
Tai galima padaryti naudojant specialų įrankį arba kaištį.
Sudėtis:
- 1 kg vyšnių
- 700 g cukraus
- 2 šaukštai želatinos
Gaminimas:
- Nuplaukite vyšnias, išimkite kauliukus.
- Sumaišykite cukrų su želatina ir užpilkite uogas. Palikite indą vėsioje vietoje 12 valandų, kad išsiskirtų sultys.
- Uždėkite puodą su uogomis ant mažos ugnies. Virkite vis pamaišydami 3 minutes.
- Pašalinkite putas nuo uogienės: jos labai skanios valgyti su duona arba sausainiais.
- Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius, užsukite, apverskite ir apvyniokite stora medžiaga.
- Po 12 valandų perneškite ir laikyti sandėlyje arba rūsyje.
- Verdant vyšnios išsiskiria daug putų todėl būkite atsargūs, kad masė neišbėgtų per puodą. Dėl šios priežasties negalima uogomis užpildyti daugiau kaip pusę puodo.
Iš pateikto ingredientų kiekio išeina apie trys pusės litro stiklainiai uogienės (rezultatas labai priklauso nuo vyšnių dydžio ir sultingumo).
Skanaus!