Kad bulvės būtų skanios, nebūtina jas apskrudinti iki auksinės spalvos. Galite išmėginti pridėti įvairių prieskonių.
Sudėtis:
1 kg šviežių bulvių;
100 g pomidorų padažo;
100 ml pomidorų sulčių;
50 ml augalinio aliejaus;
10 ml citrinos sulčių;
70 g kaparėlių (galima pakeisti alyvuogėmis);
druska;
pipirai;
džiovintų česnakų milteliai;
žolelių mišinys.
Gaminimas:
Išvirkite bulves.
Kol jos verda, atskirame puode paruoškite padažą: pašildykite augalinį aliejų, supilkite pomidorų padažą ir pomidorų sultis. Išmaišykite ir užvirinkite.
Tada įpilkite citrinos sulčių ir vėl išmaišykite.
Pridėkite prieskonių, vis paragaudami padažą. Jei pasirodys per daug rūgštus, galite pridėti cukraus.
Nusunkite išvirtas bulves ir sudėkite į gautą pomidorų padažą.
Virkite ant mažos ugnies apie 10-15 minučių.
Galiausiai sudėkite supjaustytus kaparėlius arba alyvuoges.
Yra dar vienas gaminimo būdas. Sumaišykite jau išvirtas bulves su 1 šaukštu augalinio aliejaus ir žiupsneliu druskos.
Sudėkite į kepimo indą, apipilkite pomidorų padažu ir apibarstykite kaparėliais.
Kepkite orkaitėje 15 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!