Home Receptai Naminė dešra. Paprasta, skanu ir natūralu!

Naminė dešra. Paprasta, skanu ir natūralu!

0
Naminė dešra. Paprasta, skanu ir natūralu!

Sudėtis:

Višta -1 vnt.;

Česnakai – 2-4 skiltelės;

Sultinys -300ml;

Želatina – 10g;

Juodieji pipirai – pagal skonį;

Saldžios paprikos – pagal skonį;

Burokėlių sultys – 1 šaukštas.

Sultiniui:

Svogūnas – 1vnt.;

Morka -1vnt.;

Lauro lapai – 2vnt.;

Juodieji pipirai – 6-8 vnt.;

Druska – pagal skonį.

Gaminimas:

Užvirkite vandenį ir įdėkite vištą, kartu sudėkite morkas, svogūnus, druską, lauro lapus, pipirus ir virkite, kol išvirs.

Paruoškite želatiną pagal instrukcijas ir supilkite į 300 ml sultinio. Išspauskite ir įpilkite 1 šaukštą  burokėlių sulčių.

Atskirkite mėsą nuo kaulų, man gavosi 800 g virtos mėsos. Pridėti prieskonių pagal skonį,  juodųjų pipirų ir saldžiųjų paprikų, įspauskite 2-3 skiltelės česnakų, galite pridėti džiovintų česnakų.

Supilkite 1 šaukštą burokėlių sulčių, supilkite sultinį su želatina ir viską susmulkinkite trintuvu. Jei reikia, įdėkite druskos.

Paimkite plastikinį butelį, nupjaukite viršų. Sudėkite paruoštą masę ir įdėkite į šaldytuvą, kol sustings, geriausia palikti per naktį. Tada išimkite iš butelio ir supjaustykite riekelėmis.

Išsamesnę informaciją apie gaminimą galite pamatyti vaizdo įraše.

Skanaus!