Home Patarimai Netikėti būdai greitai įveikti peršalimą: džiazas, austrės ir grybai

Netikėti būdai greitai įveikti peršalimą: džiazas, austrės ir grybai

0
Netikėti būdai greitai įveikti peršalimą: džiazas, austrės ir grybai
Freepik
Peršalimas – tai dažnai pasitaikantis ir varginantis sveikatos sutrikimas, kuris gali netikėtai užklupti kiekvieną, tačiau tradiciniai gydymo metodai ne visada žavi savo efektyvumu. Ar žinojote, kad galima kovoti su peršalimu ir kitais būdais, kurie šiek tiek atitolsta nuo įprastinės medicinos? Susipažinkite su netikėtais peršalimo įveikimo būdais, tokiais kaip džiazo klausymasis, austrių degustavimas bei grybų virimas. Šie neįprasti metodai gali padėti sustiprinti imuninę sistemą ir greičiau įveikti ligą, suteikdami naują požiūrį į sveikatos priežiūrą.
Daugiau baltymų

Baltymingų produktų vartojimas padeda organizmui gaminti antikūnus, kurie sėkmingai kovoja su peršalimu. Kita priežastis, kodėl reikia valgyti daug baltymų gripo epidemijų metu, yra palaikyti aukštą cinko kiekį organizme. Jis labai svarbus leukocitų, kurie pirmiausiai ateina į pagalbą susergant, susidarymui.

Patiekalai iš grybų

Grybai padidina antivirusinių baltymų gamybą, nesvarbu, ar valgote juos virtus, keptus, ar žalius. Šis naudingas ir dažnai neįvertintas produktas aktyvuoja baltymų junginių – citokinų, imuninių reakcijų reguliatorių – veikimą. Tai reiškia, kad šie junginiai koordinuoja imuninės sistemos ląstelių darbą, stiprindami ją ir užtikrindami nepertraukiamą jos veikimą.

Freepik
Freepik
Džiazas

Tyrimai parodė, kad klausantis džiazo 30 minučių padidėja imunoglobulino, imuninio baltymo, kuris atlieka svarbų vaidmenį apsaugant nuo infekcijų, lygis. Jis yra ant nosies, burnos ir gerklės gleivinių ir veikia kaip antikūnas, naikindamas virusus ir bakterijas, kurios pirmiausiai puola šias zonas. Be to, džiazo poveikis imunoglobulinui tęsiasi dar pusvalandį po to, kai nustojote klausytis muzikos.

Saldymedžio šaknis

Saldymedžio šaknis – mėgstamas skanėstas Olandijoje, nes būtent ten jis pirmą kartą buvo pradėtas gaminti. Saldymedžio saldainiai parduodami visur, tačiau daugeliui jie nepatinka dėl pernelyg specifinio skonio. Saldumynai gaminami iš saldymedžio šaknies, kuri gali sumažinti uždegimą ir kovoti su mikrobais. Porą kartų per dieną suvalgydami saldymedžio saldainius galite pastebimai sumažinti gerklės skausmą.

Pienas su ciberžole

Šiltas pieno ir ciberžolės mišinys – populiari priemonė nuo kosulio Indijoje. Šis prieskonis garsėja savo priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis. Pienas mažina sudirgimą gerklėje, o ciberžolė atsakinga už gydomąjį poveikį. Be to, gėrimas valo organizmą ir šalina toksinus, kas taip pat svarbu susilpnėjusiame ligos kūne.

Šlapios kojinės

Skamba nepatikimai, bet tai tikrai veikia. Užsimaukite į šaltu vandeniu pamirkytas kojines, o virš jų – dar vieną sausą porą. Atsigulkite į lovą, apsiklokite ir įsijunkite mėgstamą serialą. Pasak gydytojų, šlapios kojinės mažina spaudimą, kuris dažnai padidėja peršalus, skatina kraujotaką ir detoksikuoja organizmą.

Negailėkite prieskonių

Visus patiekalus gausiai gardinkite juodaisiais, kajeno pipirais, imbieru, gvazdikėliais ir cinamonu. Pavyzdžiui, pipirai turi šildomąjį poveikį: jie plečia kraujagysles ir pagreitina kraujotaką, kas padeda greičiau „išstumti“ virusus. O cinamonas – natūralus analgetikas. Jei nenorite perdengti maisto skonio prieskoniais, paruoškite gėrimą su jais: sumaišykite citrinų sultis ir vandenį, pridėkite kajeno pipirų, gvazdikėlių, medaus ir užvirinkite.

Suvalgykite šiek tiek šokolado

Saldumynų mėgėjai, turime jus nuvilti: labai saldus pieniškas šokoladas nenaudingas mažinant peršalimo simptomus. Pabandykite juodąjį šokoladą. Jis turi teobromino, kuris ramina kosulį sukeliančius receptorius. Mokslininkai nustatė, kad ši medžiaga tris kartus efektyvesnė už mums įprastą kosulį slopinantį komponentą – kodeiną. Cukrus, priešingai, silpnina imuninę sistemą, todėl per peršalimą venkite jo.

Prabangus vaistas – austrės
Freepik
Freepik

Be to, kad austrės yra galingas afrodiziakas, jos taip pat naudingos imuninei sistemai. Priežastis – cinkas, kuriuo jos turtingos. Jis atsakingas už normalią leukocitų, kurie, kaip supratome, yra pagrindinė gynyba nuo virusų, veiklą. Todėl per peršalimą valgykite daug austrių ir taip pat – jautienos ir krabų, nes jie turi daug cinko. Jei esate vegetaras, per ligą rinkitės daug riešutų, moliūgų sėklų ir produktų, turinčių pilnaverčių grūdų.

Kokosų vanduo

Visiems žinoma, kad ligos metu reikia gerti daug vandens. Kai pakyla temperatūra, prasideda fagocitozė – procesas, kurio metu limfocitai naikina virusus. Tam reikia daug skysčių, nes pašalinamos bakterijos pašalinamos per šlapimą, prakaitą ir nosies išskyras.

Tačiau čia ne apie paprastą vandenį, o apie kokosų. Jame yra didžiulis kiekis elektrolitų – daug daugiau nei paprastame vandenyje. Kad drėkintumėte organizmą ir jį prisodrintumėte drėgme, svarbu užtikrinti šių medžiagų balansą. Be kokosų vandens, tai padaryti gali ir paprastoji druska, bananai ir izotoniniai gėrimai.

Masažas
Freepik
Freepik

Masažas padidina ląstelių, kovojančių su patogenais, kiekį ir sumažina kortizolio (streso hormono) kiekį kraujyje. Tai padeda organizmui susikoncentruoti ne į bandymus nusiraminti, bet į kovą su infekcija.