Šis desertas išpopuliarėjo praeityje ir tai nieko keisto. Tai tikras šokolado stebuklas ir visi skoniai su juo puikiai dera. Pasidarykite jį patys dabar ir įsitikinkite, koks jo išskirtinis skonis! Vadovaukitės šiuo receptu ir pyragas tikrai išeis.
Jums reikės:
Biskvitui:
- 6 kiaušinių;
- 150 g granuliuoto cukraus;
- 115 g paprastų miltų;
- 25 g kakavos;
- 40 g sviesto.
Kremui:
- 1 kiaušinio trynio;
- 20 g vandens;
- 120 g kondensuoto pieno;
- 200 g sviesto;
- vanilinio cukraus pagal skonį;
- 10 g kakavos.
Užpilui:
- 80 g šokolado;
- 60 g sviesto.
Pertepimui:
- 55 g abrikosų uogienės.
Gaminimo eiga:
Atskirkite trynius nuo baltymų, o cukrų padalinkite į 2 dalis. Trynius išplakite su puse cukraus iki putų, o baltymus su kita puse cukraus iki standžių putų. Sumaišykite abi medžiagas. Dabar į mišinį suberkite išsijotus miltus ir kakavą, švelniai išmaišykite mentele, supilkite ištirpintą, atvėsusį sviestą ir vėl išmaišykite. Torto formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje. Stebėkite tešlą ir tikrinkite krapštuku. Išimkite biskvitą iš formos, atvėsinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.
Praėjus šiam laikui, biskvitą supjaustykite į 3 dalis ir pereikite prie kremo ruošimo. Sumaišykite visus kremo ingredientus ir išvirkite tirštą kremą. Atvėsinkite ir išplakite su sviestu iki purumo. Uogiene ištepkite biskvitą, tada tolygiai paskirstykite kremą ir uždenkite kita biskvito dalimi. Pakartokite sluoksniavimo procesą ir galiausiai visą tortą aptepkite likusiu kremu. Vandens vonelėje sumaišykite šokoladą ir sviestą, kad susidarytų glajus ir užpilkite juo pyragą. Tada įdėkite į šaldytuvą 8 valandoms. Toks karališkas desertas ne tik skaniai atrodo, bet ir yra labai skanus.
Skanaus!