Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas

Tai genialus patiekalas, kurį pagaminsite iš kelių ingredientų – jis sotus ir labai labai skanus. Puikus receptas, kuriuo pasidalino viena skaitytoja. Mano močiutė lygiai taip pat gamindavo bulvių virtinukus ir jie visada būdavo fantastiškai skanūs. Išbandykite juos su raugintais kopūstais ir šonine.

Jums reikės:

Tešlai:

  • paprastų miltų pagal poreikį;
  • pusiau rupių miltų pagal poreikį;
  • 5 bulvių;
  • druskos.

Priedui:

  • apie 400 g raugintų kopūstų;
  • granuliuoto cukraus;
  • 1 svogūno;
  • 2-3 valgomųjų šaukštų naminių kiaulinių taukų;
  • 1 lauro lapo;
  • 1 arbatinio šaukštelio kmynų;
  • 100 g šoninės.

Gaminimo eiga:

Nuvalytas vidutinio dydžio bulves sutarkuokite.

Skaitytoja rekomenduoja:

„Bulves sutarkuoju ranka ant kvadratinės trintuvės, o bulvės galą sutarkuoju smulkia ir maža trintuve, kad nesusižeisčiau pirštų ir rankų. Tokiu būdu nesusidaro bulvių atliekų“.

Nuo tarkuotų bulvių atsargiai nupilkite vandenį. Jei paliktumėte vandenį, turėtumėte dėti daugiau miltų ir virtinukai būtų kieti. Dabar pasūdykite bulvių masę ir greitai suberkite miltus, kad bulvės nepajuoduotų.

Skaitytoja dažniausiai dedą didesnę glotnių miltų dalį ir tik šiek tiek pusiau rupių. Miltų kiekis gali būti įvairus ir priklauso nuo bulvių skaičiaus ir dydžio. Patikrinkite tešlos konsistenciją, įmesdami keletą virtinukų į verdantį vandenį. Jei jie iškart plūduriuoja, dar reikia įdėti miltų.

Tai turėtų būti pusiau kieta tešla. Čia taip pat galioja principas, kad praktika padeda pasiekti tobulumą, o tai reiškia, kad patyrusios, ilgametę patirtį turinčios šeimininkės jau puikiai žino reikiamos tešlos tankį. Dubenyje ji neturėtų ilgai stovėti, bet neretai būna, kad esame priversti dėti daugiau miltų. Didesniame puode pasūdykite vandenį ir užvirinkite. Tada į puodą sudėkite bulvių virtinukus.

Kai virtinukai pakyla į vandens paviršių, išimkite juos į atskirą dubenį. Raugintus kopūstus nuplaukite, kad jie nebūtų per rūgštūs. Kopūstą troškinkite didesniame puode.

Dideliame puode storu dugnu ištirpintuose naminiuose taukuose pakepinkite susmulkintą svogūną su granuliuotu cukrumi ir leiskite karamelizuotis. Suberkite susmulkintus ir nuplautus raugintus kopūstus, lauro lapą ir kmynus, išmaišykite ir troškinkite su trupučiu vandens apie pusvalandį, retkarčiais pamaišydami.

Kitoje keptuvėje sausai apkepkite pjaustytą rūkytą šoninę. Geriausiai šiam tikslui tinka šoninė. Išvirusius ir nusausintus bulvių virtinukus dėkite tiesiai į troškintus kopūstus, o ne į atskirą dubenį. Virtinukai skaniausi, kai yra vidutiniškai riebūs.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---