Home Receptai Patiekalai iš daržovių Geriausių patiekalų su salierais receptai: jie padės virškinimui

Geriausių patiekalų su salierais receptai: jie padės virškinimui

0
Geriausių patiekalų su salierais receptai: jie padės virškinimui

Salierai yra vienas geriausių maisto produktų mūsų pasaulyje. Todėl tikrai gaila, jei dedate juos tik į sriubą. Reguliariai valgykite salierus ir jūsų sveikata jums nuoširdžiai padėkos.

Stebuklas virškinimui

Salierai – viena seniausių liaudiškų virškinimą gerinančių priemonių: dėl detoksikuojančio poveikio nuo senų laikų jie buvo naudojami medžiagų apykaitos sutrikimams gydyti. Kita vertus, kinų medicina salierą laiko vienu veiksmingiausių atjauninančių ir detoksikuojančių augalų. Dažniausiai mes salierus naudojame tik sriubose, tačiau yra daugybė salotų receptų, kuriuos galite išbandyti.

Štai ką gali padaryti salierai:

  • Jie palaiko imuninę sistemą, saugo ląsteles, apsaugo nuo vėžio;
  • Turi priešuždegiminį poveikį;
  • Detoksikuoja ir turi antiseptinį poveikį;
  • Jie palaiko virškinimą, reguliarų išmatą ir medžiagų apykaitą;
  • Išvalo virškinamąjį traktą nuo atliekų;
  • Yra diuretikas (išvalo šlapimo takus ir inkstus);
  • Palaiko kraujo susidarymą, anemijos prevenciją;
  • Jie regeneruoja ir palaiko kepenis;
  • Jie yra veiksmingas natūralus afrodiziakas;
  • Pašalina podagrą ir reumatą;
  • Ramina nervų sistemą;
  • Salierai tinka diabetikams.

Sveikesnis bulvyčių variantas

Prancūziškos bulvytės ne visada turi būti gaminamos iš bulvių. Išbandykite sveikesnę jų versiją ir vietoj bulvių naudokite salierus. Jie tinka kaip atskiras patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos.

Jums reikės:

  • 1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos;
  • 1 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų;
  • 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
  • 1 valgomojo šaukšto druskos;
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių;
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių;
  • 750 g salierų;
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite visų rūšių prieskonius ir druską. Salierą nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kaip bulvytes. Sudėkite į dubenį, įpilkite alyvuogių aliejaus ir 1 šaukštą prieskonių mišinio. Kruopščiai sumaišykite, kad mišinys pasiektų kiekvieno gabalėlio paviršių. Likusią prieskonių mišinio dalį galima panaudoti mėsai pagardinti. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol salierų paviršius taps auksinės spalvos.

Salierų sriuba

Jums reikės:

  • 300 g salierų;
  • 1 bulvės;
  • 1 svogūno;
  • 25 g sviesto;
  • 700 ml daržovių arba vištienos sultinio;
  • 50 ml pieno;
  • 1 žiupsnelio ciberžolės;
  • druskos pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:

Salierą ir bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Puode ištirpinkite sviestą ir ant jo pakepinkite svogūną. Tada suberkite salierą ir bulves, druską, pipirus ir trumpai pakepinkite. Užpilkite sultiniu ir virkite apie 10 minučių. Tada sutrinkite sriubą iki vientisos masės ir įmaišykite pieną (arba grietinėlę). Trumpai pavirkite, galite įberti žiupsnelį ciberžolės. Sriubą padalinkite į lėkštes – galite papuošti, pavyzdžiui, grietinėle ir žolelėmis – ir patiekite iš karto.

Salierų salotos su morkomis ir ananasais

Jums reikės:

  • 320 go salierų;
  • 1 ananaso (vidutinio dydžio);
  • 1 kukurūzo (vidutinio dydžio);
  • porų pagal skonį;
  • 150 g kumpio;
  • 150 g kietojo sūrio;
  • 3 kiaušinių (nebūtina);
  • 500 ml tiršto graikiško jogurto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga:

Kietai išvirkite kiaušinius. Jiems atvėsus perspausti per sietelį. Nuplautus salierus, kukurūzus ir ananasus nusausinkite. Ananasą supjaustykite mažesniais gabalėliais, kumpį, sūrį ir porą supjaustykite plonai. Sudėkite visus ingredientus į didelį dubenį, apliekite jogurtu ir išmaišykite. Pagal poreikį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Leiskite pastovėti bent vieną valandą, geriausia per naktį, kad pasijustų visi skoniai.

Labai skanios salotas su salierais

Jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio saliero;
  • 1 morkos;
  • 1 didelio žalio obuolio;
  • 1 arbatinio šaukštelio majonezo;
  • 3 arbatinių šaukštelių graikiško jogurto;
  • 2 valgomųjų šaukštų obuolių sidro acto;
  • 1-2 arbatinių šaukštelių medaus;
  • 2 žiupsnelių jūros druskos;
  • 1 žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Mano vaikai mėgsta kukurūzus, todėl įdedu ir nedidelę skardinę kukurūzų, bet originaliame recepte jų nėra

Gaminimo eiga:

Nuplautas ir nusausintas daržoves sutarkuokite. Sudėkite į dubenį, įberkite druskos, įdėkite medaus, įpilkite obuolių sidro acto ir išmaišykite. Leiskite pastovėti 10 minučių. Tada įmaišykite jogurtą ir majonezą. Palikite kuriam laikui pastovėti ir patiekite.

Salierų salotos su obuoliu

Jums reikės:

  • 4 gabaliukų džiūvėsėlių;
  • 1 saliero;
  • 1 obuolio;
  • 3 valgomųjų šaukštų grietinės;
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
  • druskos;
  • 1 valgomojo šaukšto graikinių riešutų (nebūtina).

Gaminimo eiga:

Daržoves nuvalykite ir sutarkuokite, sudėkite grietinę, garstyčias, druską ir galiausiai susmulkintus graikinius riešutus.

Šventinės salierų salotos vietoj sunkių bulvių salotų

Jums reikės:

  • 1 nedidelio puodelio tarkuoto saliero;
  • 1 skardinės kukurūzų;
  • 200 g supjaustyto kumpio;
  • 250 ml majonezo;
  • 1 ananasų skardinė;
  • poras;
  • kietojo sūrio (tarkuoto).

Gaminimo eiga:

Ingredientus sluoksniuokite dubenyje. Leiskite pastovėti šaltai iki kitos dienos. Tada viską išmaišykite ir patiekite. Jei patiekiate su šniceliu, kumpio galite ir nedėti, o vietoj jo tada geriau dėkite kietai virtą kiaušinį (2 vnt.). Taip pat galite įdėti 1 susmulkintą žalią obuolį.

Sluoksniuotos salierų salotos

Jums reikės:

  • 2 vnt. vištienos krūtinėlės;
  • Mėsos prieskonių;
  • 4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 5 kiaušinių;
  • 1 skardinės kukurūzų;
  • 6 marinuotų agurkų;
  • Marinuotų burokėlių;
  • 1 stiklinės ananasų (idealiausia būtų švieži, bet galima naudoti ir konservuotus);
  • 1 stiklinės marinuotų salierų;
  • Majonezas be aliejaus.

Gaminimo eiga:

Pastaba: jei salotas gaminate kaip garnyrą, nenaudokite vištienos. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir apkepkite alyvuogių aliejuje su prieskoniais. Kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau jie iškeps. Smulkiai supjaustykite kietai virtus kiaušinius, ananasą ir agurkus supjaustykite kubeliais. Iš marinato išimkite kukurūzus ir salierus. Tada sluoksniuokite salotas. Agurkai turi būti apačioje, kukurūzai ant agurkų, tada salierai, burokėliai, kiaušiniai ir galiausiai vištiena bei ananasai. Galiausiai dėkite majonezą. Leiskite salotoms pastovėti ir tada išmaišykite.

Salierų salotos su jogurtu

Jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio saliero;
  • 1 morkos;
  • 1 didelio obuolio;
  • 1 arbatinio šaukštelio majonezo;
  • 3 arbatinių šaukštelių graikiško jogurto;
  • 2 arbatinių šaukštelių obuolių sidro acto;
  • 1 arbatinio šaukštelio medaus;
  • 2 žiupsnelių jūros druskos;
  • 1 žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga:

Nuplautas ir nuvalytas daržoves sutarkuokite. Sudėkite į dubenį, įberkite druskos, įdėkite medaus, įpilkite obuolių sidro acto ir išmaišykite. Leiskite pastovėti 10 minučių. Tada įmaišykite jogurtą ir majonezą. Palikite atvėsti ir patiekite.

Cukinijų ir salierų salotos. Jų skonis kaip bulvių

Jums reikės:

  • 3 kietų cukinijų;
  • 1 svogūno;
  • 1 žalio obuolio;
  • 1 didelės morkos;
  • 1/4 salierų;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • marinuotų agurkų – pagal skonį;
  • Marinuotų kukurūzų 1 skardinė;
  • 2 kietai virtų kiaušinių (nebūtina);
  • Kumpio, druskos ir pipirų;
  • Graikiško jogurto arba naminio majonezo be aliejaus;
  • 2 arbatinių šaukštelių garstyčių geresniam skoniui (nebūtina).

Gaminimo eiga:

Virkite cukiniją, morkas ir salierą. Cukiniją geriau virkite visą, kitaip ji sugers per daug vandens ir salotos bus labai vandeningos. Kitus ingredientus supjaustykite mažais kubeliais, kaip esate įpratę.

Išvirusioms daržoves leiskite visiškai atvėsti, o tada supjaustykite jas ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir pipirų, sudėkite kukurūzus, kiaušinius ir įmaišykite jogurtą arba naminį majonezą su trupučiu garstyčių. Galiausiai viską išmaišykite, paragaukite ir palikite šaldytuve kuriam laikui pastovėti.

Skanaus!