Puikus patarimas, kaip namuose pasigaminti purios plaktos grietinėlės net neplakant. Ji puikiai laikosi. Taip ją gaminu jau ne vienerius metus ir esu ja labai patenkinta, ji skanesnė nei pirkta parduotuvėje. Jei neturite sviesto, galite pabandyti naudoti margariną, bet sviestas yra sviestas.
Jums reikės:
- 200 gramų sviesto;
- 2 puodelių pieno;
- 3/4 stiklinės cukraus;
- 1/3 puodelio kukurūzų krakmolo;
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos (nebūtina).
Ką daryti:
Sumaišykite kukurūzų krakmolą su 1/2 puodelio pieno. Pašildykite likusį pieną kartu su cukrumi. Kai skystis pradės virti, supilkite kukurūzų krakmolą su pienu. Leiskite virti ir maišykite, kol susidarys tiršta, vientisa masė. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, bet retkarčiais pamaišykite. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais. Sviesto gabalėlius pamažu įmuškite į atvėsusį kremą, po kiekvieno gabalėlio gerai išplakite. Plakite tol, kol kremas taps baltas ir gražiai purus. Galiausiai galite įpilti vanilės esencijos. Laikykite šaldytuve.
Antrasis receptas
Turėtumėte žinoti, kad plakta grietinėlė, kuri puikiai laikosi, gali būti paruošta ir iš paprasto pieno bei želatinos. Taigi, jei šaldytuve turite tik pieno, ši profesionalų gudrybė pravers. Į šią plaktą grietinėlę tirštiklio dėti nebereikia. Ji puikiai laikosi.
Jums reikės:
- 500 ml nenugriebto pieno;
- želatinos milteliai.
Ką daryti:
Želatiną supilkite į 100 ml šalto pieno ir leiskite išbrinkti. Tada kaitinkite (virkite), kol ji visiškai ištirps, ir nukelkite nuo ugnies. Dubenyje, kuriame plaksite, sumaišykite likusį kiekį (400 ml) su ištirpusia želatina ir įdėkite dubenį į šaldytuvą maždaug valandai. Vėliau atvėsusį mišinį išplakite elektriniu plaktuvu arba plaktuvu rankomis su šluotele.
PATARIMAS: Panašiai galite išplakti ir plaktą grietinėlę iš grietinėlės. Pridėtos želatinos kiekis, žinoma, bus mažesnis dėl didesnio riebumo grietinėlėje (11–15%). 1,5 arbatinio šaukštelio susmulkintos želatinos užtenka 350 ml grietinėlei.