Ketvirtadienis, 7 lapkričio, 2024

Naujausi

Graikiška pita be mielių: skanu ir pigu

Graikiška pita – tai skanios tešlos kepinys, kurį galima užpildyti  absoliučiai bet kokiu įdaru. Šis užkandis ruošiamas iš paprastų ingredientų rinkinio. Reikia tik kvietinių miltų, saulėgrąžų aliejaus, druskos ir, žinoma, vandens. Tai – ne tik skanu, bet ir labai pigu!

Kad pitos keptuvėje išsipūstų, nereikia naudoti mielių. Tiesiog kepkite jas sausoje keptuvėje ir tikrai būsite maloniai nustebinti puikiu rezultatu!

Kaip paruošti graikišką pitą be mielių: subtilybės

Jei tešla lūžta iškočiojant papločius, kepant pitą pro susidariusią skylutę pradės išeiti oras. Jei norite, kad pitoje liktų tuščia ertmė įdarui, tešlą reikia kočioti itin atidžiai.

Jums reikės:

  • 370 g kvietinių miltų
  • 200 ml vandens
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 arb. š. druskos

Kaip gaminti?

Supilkite karštą vandenį į nedidelį indą. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

Į didelį dubenį persijokite 350 g kvietinių miltų. Supilkite pasūdytą karštą vandenį ir saulėgrąžų aliejų. Pirmiausia mentele užminkykite tešlą, o tada minkykite rankomis. Turėtumėte gauti vienalytę tešlą. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje.

Pabarstykite paviršių likusiais kvietiniais miltais. Padalinkite tešlą į 6 lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį susukite į tvarkingą rutulį. Uždenkite rankšluosčiu ar maišeliu ir palikite virtuvėje dar 10 minučių.

Iš tešlos rutuliukų iškočiokite plonus plokščius paplotėlius, kurių skersmuo – 16 cm. Jų forma turi būti apvali, nes tuomet kepama pita gerai pakils.

Įkaitinkite keptuvę be saulėgrąžų aliejaus. Apkepkite ruošinį iš vienos pusės iki auksinės rudos spalvos. Apverskite.

Kepkite pitą iš kitos pusės iki auksinės rudos spalvos. Kai viduje pradės formuotis kišenė, apverskite ją dar kartą. Palaukite, kol pita išsipūs, o tada išimkite ją iš keptuvės.

Tereikia vienoje pitos pusėje įpjauti, kad užpildytumėte ją taip, kaip norite. Šio užkandžio įdarui rekomenduojame naudoti juostelėmis pjaustytą kiaulieną. Ją su daržovėmis apkepkite keptuvėje, o tada viską užpilkite saldžiarūgščiu padažu ir užpildykite tešlos kišenes. Skani pita su mėsa ir daržovėmis jau paruošta!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Prieš žiemą grėbiu lapus. Dėl to pavasarį išvengiu nedidelės nelaimės

Kai rudens vėjai pradeda nešti spalvotus lapus į kiemą, daugelis mano, kad lapų grėbimas – tik estetinė būtinybė. Tačiau šis darbas gali būti kur...

10 moters savybių, kurias vyrai tiesiog dievina

Visi žmonės turi skirtingus poreikius ir lūkesčius santykiuose, tačiau yra tam tikros moters savybės, kurios daugeliui vyrų atrodo itin geidžiamos. Nors išvaizda gali patraukti...
---