Geriausias vengriškų langošų receptas: minkšti, švelnūs ir tiesiog pasakiško skonio!

0

Tai – puikūs vengriški langošai pagal mano mamos receptą.

Jie yra neįtikėtinai purūs ir minkšti.

Visi, kas ragavo, sako, kad tai yra pats geriausias receptas.

Jums reikės:

Langošų pagrindui:

  • 500-530 ml vandens
  • 1 arb. š. cukraus
  • 1 kg miltų
  • 200 g smulkiai tarkuotų virtų bulvių
  • 3 arb. š. druskos
  • 30 g šviežių mielių
  • Aliejaus (kepimui)

Langošų viršui:

  • Česnako
  • Druskos
  • Grietinės
  • Pomidorų padažo
  • Tarkuoto kietojo sūrio

Kaip gaminti?

Sumaišykite cukrų ir mieles drungname vandenyje.

Leiskite pastovėti 10-15 minučių.

Sudėkite kitus ingredientus ir užmaišykite vienalytę tešlą.

Leiskite tešlai pakilti 30-45 minutes.

Išminkykite ant miltais pabarstytos lentos.

Padalinkite į 14-16 dalių.

Palikite 10-15 minučių pastovėti.

Į keptuvę įpilkite aliejaus.

Kiekvieną tešlos gabalėlį pirštais iškočiokite į ploną blyną.

Patarimas:

Nors langošus galima formuoti rankomis, tačiau juos galima formuoti dar paprasčiau: lengvai ištepkite aliejumi plokščią lėkštę ir pirštais paskleiskite tešlą. Tešla nelips nei prie lėkštės, nei prie pirštų.

Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Iškeptus langošus dėkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

Aptepkite pomidorų padažu ir sūdyta grietine su išspaustu česnaku. Taip pat galite tiesiog ištepti sūdyto vandens ir išspausto česnako mišiniu.

Galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].