Home Receptai Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!

Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!

0
Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!

Šią tešlą tikrai galite naudoti viskam. Ji yra universali, todėl tinka ir saldiems, ir pikantiškiems kepiniams.

Iš šios tešlos galite ruošti bandeles, picas, ir t.t.

Tešloje nėra kiaušinių, ji yra labai elastinga ir minkšta.

Šis receptas mūsų šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą, todėl juo noriu pasidalinti ir su jumis.

Net neabejoju, kad jums taip pat patiks ši universali tešla.

Kokius ingredientus naudoti šios tešlos ruošimui?

Miltai:

Geriausiai tinka paprasti miltai su dideliu glitimo kiekiu.

Tai suteikia tešlai tvirtumo ir elastingumo, todėl su tešla lengviau dirbti, o iškepusi tešla tampa labai puri.

Pienas:

Pienas suaktyvina mieles ir leidžia joms pradėti fermentacijos procesą.

Pieno temperatūra yra labai svarbi: per karštas pienas sunaikins mieles, o per šaltas – sulėtins rūgimo procesą.

Ideali temperatūra yra apie 37 ° C.

Mielės:

Mielės yra pagrindinis raugo ingredientas. Miltuose esančius cukrus jos skaido į anglies dioksidą ir alkoholį, todėl tešla įrūgsta, įgauna jai būdingą skonį ir aromatą.

Yra įvairių rūšių mielių: galima rinktis šviežias ar sausas mieles.

Druska:

Druska patiekalui suteikia skonio ir tuo pačiu sustiprina glitimą.

Cukrus:

Cukrus palaiko fermentacijos procesą ir suteikia patiekalui švelnų saldų skonį.

Riebalai:

Riebalai (sviestas, aliejus) suteikia tešlai minkštumo ir elastingumo.

Tobulai tešlai reikės:

  • 500 g miltų
  • 150 ml aliejaus
  • 300 ml drungno pieno
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 1/2 kubelio šviežių mielių arba pakuotės sausų mielių

Kaip paruošti?

Jei naudosite šviežias mieles, mieles paruoškite klasikiniu būdu.

Paruoškite raugą iš trupučio drungno pieno, cukraus ir mielių.

Palaukite, kol mielės išbrinks, o tada sumaišykite su kitais ingredientais.

Jei naudojate sausas mieles, procedūra dar paprastesnė.

Tiesiog sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus pieną, kuris pilamas paskutinis. Pienas turi būti drungnas.

Pabarstykite tešlą miltais ir palikite šiltoje vietoje maždaug 45 minutes.

Iš šios tešlos galite ruošti pageidaujamus kepinius.

Ši tešla puikiai tinka įvairiems pyragams, sūrioms bandelėms ar picai.

Skanaus!