Home Receptai Mėsos patiekalai Vištienos kotletai: skanūs ir nesudėtingai paruošiami pietūs

Vištienos kotletai: skanūs ir nesudėtingai paruošiami pietūs

0
Vištienos kotletai: skanūs ir nesudėtingai paruošiami pietūs

Pagaminti šį patiekalą yra dar paprasčiau nei gali atrodyti. Svarbiausia – iš anksto atvėsinti sviestą, kuris bus neįprastai aromatingas ir skanus įdaras.

Malti vištienos piršteliai su dviejų rūšių įdaru savo skoniu nenusileidžia garsiesiems Kijevo kotletams. Verta paminėti, kad juos paruošti yra lengviau nei populiarų mėsos patiekalą traškia plutele.

Kad šis mėsos patiekalas būtų mažiau kaloringas, rekomenduojame naudoti kalakutienos faršą. Tokiu atveju kotletų nereikėtų kepti aliejuje: geriau juos kepti orkaitėje. Beje, į mėsą dedamą majonezą galite pakeisti natūraliu jogurtu (be jokių priedų). Taip galėsite paruošti dietinius ir tuo pačiu labai skanius kotletus.

Jums reikės:

  • 1 kg vištienos faršo
  • 2 kiaušinių
  • 2 svogūnų
  • 5 valg. š. kvietinių miltų
  • Druskos (pagal skonį)
  • 0,25 arb. š. paprikos miltelių
  • 0,25 arb. š. ciberžolės miltelių
  • 0,25 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. š. kukurūzų miltų
  • 200 g sviesto
  • 100 g kietojo sūrio
  • 50 g krapų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • 2 valg. š. majonezo
  • 50 ml saulėgrąžų aliejaus

Kaip gaminti?

Nulupkite svogūnus ir sumalkite mėsmale. Įmaišykite į faršą, įdėkite majonezo, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Atšaldytą sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Nuplaukite krapus. Išdžiovinkite ir smulkiai supjaustykite.

Paimkite dalį faršo ir suformuokite plokščią pyragėlį. Dėkite gabalėlį sviesto ir tarkuoto sūrio. Pabarstykite smulkintais krapais.

Uždenkite maistine plėvele ir suformuokite kotletą.

Padėkite į šaldytuvą 15 minučių.

Giliame inde kiaušinius sumaišykite su kvietiniais ir kukurūzų miltais. Įberkite kepimo miltelių, įpilkite citrinos sulčių ir saulėgrąžų aliejaus.

Suberkite paprikos miltelius, džiovintą česnaką, ciberžolę ir druską. Viską išplakite šluotele, kol masė taps vienalytė.

Vištienos gabaliukus panardinkite į tešlą. Apkepkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.

Atminkite, kad šiuos vištienos kotletus reikia kepti ant vidutinės ugnies uždengus dangtį. Apverskite mėsos gabalėlius mentele, nes šakutė gali netyčia juos perdurti, ir dėl to įdaras gali ištekėti į keptuvę.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].