Home Receptai Mėsos patiekalai Nuostabaus skonio šonkauliukai: prireiks visai nedaug pastangų, o rezultatas bus pasakiškas!

Nuostabaus skonio šonkauliukai: prireiks visai nedaug pastangų, o rezultatas bus pasakiškas!

0
Nuostabaus skonio šonkauliukai: prireiks visai nedaug pastangų, o rezultatas bus pasakiškas!

Fantastiškai skanūs ir sultingi šonkauliukai, kuriuos pagal šį receptą gaminu jau ne vienerius metus. Tikiu, kad jie patiks ir jums, nes jie yra nuostabaus skonio ir lengvai paruošiami!

Jums reikės:

  • Maždaug kilogramo kiaulienos šonkauliukų

Marinatui:

  • 200 ml tamsaus alaus
  • 1 valg. š. medaus
  • 3 valg. š. Worcester padažo
  • 1 valg. š. Dižono garstyčių
  • 4 česnako skiltelių
  • kmynų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • rūkytos paprikos miltelių
  • druskos

padažui:

  • skardinės pjaustytų pomidorų
  • 3 valg. š. rudojo cukraus
  • 1 valg. š. balzamiko acto
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • kelių čili pipiro sėklų
  • druskos
  • pipirų

Kaip gaminti?

Šonkauliukus rekomenduojama parą pamarinuoti.

Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir pamerkite į jį šonkauliukus.

Palikite parą pasimarinuoti ir prieš kepdami suvyniokite į foliją.

Dėkite į kepimo indą ir kepkite 180°C temperatūroje maždaug valandą.

Išimkite iš orkaitės ir atvyniokite foliją.

Išdėliokite ant kepimo skardos taip, kad išsikištų virš folijos.

Užpilkite likusiu marinatu, įdėkite kelias rozmarino šakeles ir įpilkite šiek tiek alaus.

Kepkite neuždengę folija, o tada apverskite į kitą pusę.

Užpilkite dar šiek tiek alaus ir kepkite dar pusvalandį.

Sutrinkite pomidorus, sudėkite kitus ingredientus ir išmaišykite.

Supilkite į puodą ir įpilkite maždaug 20 ml brendžio.

Virkite, kol sutirštės.

Iškeptus šonkauliukus apliekite paruoštu padažu.

Skanaus!