Home Receptai Mėsos patiekalai Minkšta ir labai skani vištiena su gardžiu padažu: norėsite gaminti dar ir dar kartą!

Minkšta ir labai skani vištiena su gardžiu padažu: norėsite gaminti dar ir dar kartą!

0
Minkšta ir labai skani vištiena su gardžiu padažu: norėsite gaminti dar ir dar kartą!

Tiesiog privalote išbandyti šią vištienos krūtinėlę su gardžiu padažu!

Paruoškite šį fantastišką vištienos stroganovą su egiptietiškais ryžiais.

Vos pirmą kartą išbandžiau šį receptą, žinojau, kad nuo šiol šį patiekalą gaminsiu reguliariai.

Jums reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlių arba šlaunelių be kaulų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. š. česnako miltelių
  • 1 arb. š. svogūnų miltelių
  • 1 arb. š. maltų pipirų
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 svogūno
  • 400 g grybų
  • 4 česnako skiltelių
  • čiobrelių
  • rozmarino
  • 3 valg. š. išsijotų kvietinių miltų (30 g)
  • 3 stiklinių vištienos sultinio
  • 1 arb. š. Dižono garstyčių
  • 1 arb. š. Worcestershire padažo
  • 1/2 stiklinės grietinėlės
  • 1/2 stiklinės graikiško jogurto

Kaip gaminti?

Pirmiausia supjaustykite grybus griežinėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

Susmulkinkite česnaką.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais.

Supjaustytą mėsą sudėkite į dubenį.

Suberkite druską, džiovintą česnaką, svogūnų miltelius ir juoduosius pipirus.

Įpilkite alyvuogių aliejaus ir įdėkite smulkinto česnako.

Išmaišykite rankomis.

Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite vištienos mišinį.

Kepkite iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.

Išimkite mėsą ir į tą pačią keptuvę įdėkite sviesto.

Suberkite svogūną ir česnaką.

Išmaišykite ir kepkite ant silpnos ugnies maždaug minutę.

Sudėkite grybus ir išmaišykite.

Įberkite žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų, įdėkite šakelę rozmarino bei čiobrelių ir išmaišykite.

Kai grybai pakankamai suminkštės, suberkite miltus ir išmaišykite.

Supilkite sultinį, sudėkite vištieną ir išmaišykite.

Supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, supilkite Vorčesterio arba sojos padažą ir išmaišykite.

Kai tik padažas pasieks virimo temperatūrą, visiškai išjunkite ugnį ir uždenkite keptuvę.

Virkite ant mažos ugnies 15 minučių.

Praėjus šiam laikui, į stiklinę su jogurtu įpilkite 2 šaukštus padažo, išmaišykite ir supilkite į keptuvę.

Išmaišykite, virkite dvi minutes ir apibarstykite petražolėmis.

Paruoškite ryžius: į puodą ant viryklės įpilkite 3 šaukštus aliejaus ir įdėkite šaukštą sviesto.

Kai sviestas ištirps, įdėkite lauro lapą, 3 gvazdikėlius, gabalėlį cinamono lazdelės, žiupsnelį cinamono ir ciberžolę.

Įdėkite 1/4 arbatinio šaukštelio kalendros, 1/4 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių ir 1/4 arbatinio šaukštelio septynių prieskonių mišinio ir išmaišykite.

Galiausiai suberkite dvi stiklines basmati ryžių ir išmaišykite.

Supilkite vištienos sultinį ir išmaišykite (puodo neuždenkite).

Kai ant paviršiaus pradės formuotis burbuliukai, uždenkite puodą ir virkite 15 minučių.

Kai ryžiai išvirs, išimkite gvazdikėlius ir lauro lapą.

Štai ir viskas: galite patiekti.

Skanaus!

Video pamokėlė:

 

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].