Home Įdomybės Tyrinėjame pasaulio tautų virtuvę: įvairių šalių populiarūs patiekalai ir jų analogai

Tyrinėjame pasaulio tautų virtuvę: įvairių šalių populiarūs patiekalai ir jų analogai

0
Tyrinėjame pasaulio tautų virtuvę: įvairių šalių populiarūs patiekalai ir jų analogai

Kokios įspūdingos gali būti pasaulio tautų virtuvės! Čia yra visko – nuo ​​šviežių jūros gėrybių iki žvėrienos, nuo vaisių pyragų iki patiekalų iš kelių rūšių sūrio. Žmogus gali gaminti ir valgyti bet ką, jei tik sugeba tai suvirškinti. Ir dar daugiau!

Dauguma žmonių tam tikrai virtuvei teikia pirmenybę. Pavyzdžiui, itališka virtuvė vilioja savo paprastumu ir sodriu skoniu. Prancūzų virtuvė garsėja minimalizmu ir padažais. Visi myli ir vertina japonų virtuvę dėl tiesiog tobulai paruoštų jūros gėrybių. Na, o anglų virtuvė… Valgydami avižų košę galėsite numesti papildomų kilogramų, o garsusis patiekalas „fish and chips“ patiks visiems, kurie mėgsta ką nors greitai užkąsti. Apskritai, pasirinkimas šiandien yra tikrai didelis!

PASAULIO TAUTŲ VIRTUVĖS

Esu kulinarė, be to, mėgstu keliauti, todėl puikiai žinau, kaip tinkamai paruošti vienokį ar kitokį patiekalą. Paragavau tikrai nemažai įvairiausių patiekalų, kad apie juos galėčiau susidaryti asmeninę nuomonę. Dabar galiu drąsiai teigti, kad man labiausiai patinka mūsų virtuvė. Daugumą įvairiose šalyse populiarių patiekalų galima pakeisti naminiais analogais. Jų skonis gali būti ne ką prastesnis.

Žinoma, laikui bėgant tradicinė virtuvė kiek pakinta. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad skonis apskritai yra labai subjektyvus dalykas ir dėl jo ginčytis yra beprasmiška. Pavyzdžiui, jūs niekada neįrodysite tipiškam meksikiečiui, kad galite pagaminti ką nors skanaus nenaudojant tiek daug pipirų. Italas makaronus gali valgyti visą gyvenimą, ir tai jam niekada neatsibos. Vokietis niekada nesutiktų bent mėnesį gyventi be mėgstamų dešrelių neištariamu pavadinimu. Šiandien norime papasakoti apie įvairius tam tikrose šalyse populiarus patiekalus ir pabandyti surasti jų atitikmenų.

Cordon bleu (pranc. Le Cordon bleu)

Ar turime prancūzų virtuvės mėgėjų? Manau, kad taip. Ne, varlių kojoms ir įdarytoms sraigėms alternatyvų neturiu. Jų negalime pakeisti kitais patiekalais. Na, jei prisimintume midijas, galbūt galėtume šiek tiek padiskutuoti. Vis dėlto, noriu pakalbėti apie visame pasaulyje žinomą šnicelį. Cordon bleu – tai duonos šnicelis, gaminamas iš veršienos ir įdarytas sūriu bei kumpiu. Skanu, sotu. Ar tikrai šiam patiekalui neturime atitikmens?

Nueikite į bet kurį restoraną ir paprašykite Kijevo kotletų! Žinoma, šiam patiekalui naudojama kitokia mėsa ar net faršas, tačiau Kijevo kotletai yra labai skanūs ir sotūs. Man asmeniškai daug labiau patinka gaminti Kijevo kotletus nei Cordon bleu.

Falafeliai (arab. فلافل)

Nors šis patiekalas buvo sukurtas Egipte, falafeliai itin didelio populiarumo sulaukė Izraelyje. Būtent todėl Izraelis šiam patiekalui suteikė nacionalinį statusą. Paruošti falafelius tikrai nėra labai sudėtinga: tereikia vietinių ingredientų. Tereikia vandenyje pamirkyti avinžirnius ir juos sutrinti. Tam geriausia naudoti mėsmalę, kad avinžirniai nebūtų per minkšti. Jei avinžirnių masės tekstūra bus tinkama, augaliniame aliejuje galėsite iškepti traškius falafelius.

Šis patiekalas buvo išrastas kaip mėsos pakaitalas. Siūlau išbandyti falafelių alternatyvą. Tai – paprasti čeburekai, kurie taip pat ruošiami aliejuje. Čeburekas turi pažįstamą, traškią tekstūrą. Abu šie patiekalai yra labai traškūs, skanūs ir sotūs. Skirtumas tik tas, kad falafeliai dažniausiai dedami į pitą ar kitus kepinius, o čeburekus galima gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais.

Gaspačas (ispan. Gazpacho)

Tai – gardi sriuba, į kurią nėra įprasta dėti mėsos. Ši sriuba maloniai vėsina kūną, perkaitusį nuo tvankios Ispanijos saulės. Galime pagirti ispanus, kad jie sugalvojo siestą kaip nacionalinį bruožą. Ką daryti, jei diena yra labai karšta (tokių dienų šioje šalyje gausu), o dirbti nesinori?

Geriausia – tiesiog atsisėsti pavėsyje ir pasimėgauti šia vėsia sriuba. Gyvenimas iškart tampa gražesnis. Sutarkuoti švieži pomidorai, paprika, agurkai… Prie tokios sriubos tereikia skanios duonos, ir pietūs bus tikrai puikūs.

Spėliojate, kokia galėtų būti šios sriubos alternatyva? Žinoma, kad tai galėtų būti šaltibarščiai, kuriuos taip pat įvertins vegetarai.

Bulvių salotos

Nors oficialiai šio patiekalo gimtine laikoma Vokietija, bulvių salotos buvo sukurtos Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šių salotų pagrindas – bulvės ir majonezas. Salotos patiekiamos atšaldytos arba kambario temperatūros. Jos taip pat gali būti patiekiamos kaip garnyras. Be to, šias salotas galima pagardinti pasirinktais produktais: svogūnais, salierais, šonine, kiaušiniais, ir t.t. Paprasta ir labai skanu.

Šaltos bulvės ir majonezas. Ką mums tai primena? Žinoma, kad baltą mišrainę! Šią mišrainę įprasta patiekti įvairių švenčių metu, pavyzdžiui, per Naujuosius metus. Beje, skirtinguose regionuose gaminama balta mišrainė kiek varijuoja, tačiau jos pagrindas išlieka toks pat. Dabar tapo populiaru vietoj majonezo dėti jogurto ar ką nors mažiau kaloringo. Na, bet tai – tik mados reikalas.

Paella (kat. Paella)

Na, o pabaigai dar kartą prisiminkime saulėtąją Ispaniją. Paella – tai patiekalas, kuris jus iškart sužavės. Ryžiai verdami su šafranu, kuris suteikia jiems ypatingą spalvą. Mėsa gali būti bet kokia: triušiena, vištiena, antiena, ir t.t. Taip pat dažnai naudojamos jūros gėrybės: krevetės, midijos, aštuonkojai.

Alternatyva gali būti tik viena. Žinoma, tai – plovas. Taip, ispanai savo tradiciniame patiekale dažniausiai nenaudoja avienos, svogūnų ir morkų. Būtent todėl paella gali būti vadinama „gurmanišku plovu“. Vis dėlto, plovo variacijų taip pat gali būti labai daug, todėl jūs tikrai atrasite savo mėgstamiausią receptą.

Žinoma, galima pateikti dar daugiau pavyzdžių. Galbūt kada nors ateityje taip ir padarysiu. Na, bet kol kas turime tai, ką turime. Esu tikra, kad dauguma žmonių, kurie buvo užsienyje, taip pat gali pasidalinti savo pastebėjimais. Ką jie išbandė, kas sukėlė nostalgiją ir namų ilgesį? O kokie patiekalai neturi jokių analogų? Būtų įdomu apie tai paskaityti ir galbūt sužinoti ką nors naujo. Taigi, nesidrovėkite. Pasidalinkite savo įspūdžiais su kitais!