Šiems skaniems sausainiams pagaminti nereikės daug laiko, o jų skonis tikrai bus fantastiškas. Kaip matysite recepte iš „YouTube“ platformos, sausainių gaminimo eiga yra labai paprasta, todėl juos galite pasidaryti bet kada.
Jums reikės:
Tešlai:
- 250 g paprastų miltų;
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos;
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
- 100 g sviesto (kambario temperatūros);
- 100 g grietinės;
- kiaušinio;
- vandens.
Pabarstukams:
- 90 g miltų;
- 90 g cukraus;
- 25 g kambario temperatūros sviesto.
Gaminimo eiga:
Išsijokite 250 g miltų, įberkite druskos ir sodos, tada išmaišykite. Sudėkite minkštą sviestą ir minkykite rankomis, kol pasidarys minkšta tešla. Tuomet supilkite grietinėlę, suvyniokite tešlą į plastikinį maišelį. Įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Išsijokite 90 g miltų, suberkite cukrų, minkštą sviestą ir rankomis pagaminkite trapią tešlą – ji bus skirta trupiniams. Atskirkite baltymus nuo trynio ir atskirai suplakite šakute su 1 valgomuoju šaukštu vandens.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Pabarstykite džiūvėsėliais, pasilikdami šiek tiek, kad galėtume apibarstyti sausainių viršų. Taip paruoštą tešlą susukite į vyniotinį, aptepkite kiaušinio tryniu ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite likusiais trupiniais.
Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Kai sausainiai bus iškepti, galite juos patiekti. Linkime jums skanaus!
Vaizdo įrašas: