Jei ieškote skanaus kiaulienos recepto, turite išbandyti šį. Skrudinto kiaulienos iešmelio skonis toks pat fantastiškas, kaip ir keptos ant grotelių mėsos. Nuostabus skanaus kiaulienos iešmelio receptas rastas Youtube platformoje.
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- 4 bulvių;
- 1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto česnako;
- 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus;
- 2 svogūnų;
- 8 šoninės griežinėlių.
Salotoms:
- 300 g raudonųjų kopūstų;
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių;
- žiupsnelio granuliuoto cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 20 g petražolių;
- 5 valgomųjų šaukštų kukurūzų;
- alyvuogių aliejaus;
- virtas kiaušinis;
- paprika;
- druskos.
Padažui:
- 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo;
- 1 valgomojo šaukšto pomidorų padažo;
- 1 arbatinio šaukštelio medaus;
- 1 arbatinio šaukštelio prancūziškų garstyčių.
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Padėkite griežinėlius ant kieto paviršiaus, uždenkite folija ir iš abiejų pusių patapšnokite muštuku. Mėsą iš abiejų pusių apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įtrinkite prieskonius rankomis. Nuplautas ir nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais.
Sudėkite bulves į gilų dubenį, įberkite druskos, česnako, juodųjų pipirų, aliejaus ir gerai išmaišykite. Svogūną supjaustykite žiedais. Ant kieto paviršiaus vieną šalia kito dėkite du bulvių griežinėlius, į juos įsmeikite iešmelį. Tada pakaitomis sudėkite mėsą, svogūną, šoninę ir bulves.
Aptepkite aliejumi ir uždenkite folija. Dėkite iešmelį ant kepimo skardos, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į gilų dubenį. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.
Toliau įdėkite kubeliais pjaustytą virtą kiaušinį ir plonais griežinėliais supjaustytą papriką. Suberkite kukurūzus, susmukintas petražoles, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite druską ir gerai viską išmaišykite. Tada paruoškite padažą: į nedidelį dubenį supilkite sojų padažą, įdėkite pomidorų padažo, medaus, garstyčių ir viską išmaišykite. Mėsą aptepkite padažu, pašaukite į orkaitę dar 15-20 minučių ir kepkite iki auksinės spalvos. Mėsą perpjaukite pusiau ir patiekite. Skanaus!