Neįtikėtinai skanus, paprastas ir sveikas desertas iš avižinių dribsnių. Valgant šį skanėstą nereikės jaudintis dėl savo figūros. Sveiko ir skanaus pyrago receptas iš „YouTube“ platformos – tai greitas ir sveikas bei skanus avižinių dribsnių desertas.
Jums reikės:
- 120 g avižinių dribsnių;
- 250 ml pieno;
- 2 prinokusių bananų;
- 2 kiaušinių;
- Žiupsnelio druskos;
- 30 g kakavos;
- 5 g kepimo miltelių.
Papuošimui:
- 100 g juodojo šokolado (be cukraus);
- 50 ml augalinio pieno;
- Graikinių riešutų (nebūtina).
Gaminimo eiga:
Į dubenį suberkite avižinius dribsnius ir supilkite karštą pieną. Išmaišykite mentele ir palikite 10 minučių pastovėti. Nuluptus bananus sutrinkite šakute.
Sutrintus bananus sudėkite į švarų dubenį, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Suplakite plaktuvu. Tada į mišinį suberkite kakavą, kepimo miltelius. Vėl kruopščiai išmaišykite. Bananų mišinį supilkite į dubenį su avižiniais dribsniais. Gerai išmaišykite mentele.
Kepimo formą ištepkite minkštu sviestu ir supilkite pyrago masę. Viršų apibarstykite smulkintais riešutais. Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę. Kepkite 35-40 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Dubenyje esantį sulaužytą šokoladą užpilkite karštu pienu. Maišykite šaukštu, kol susidarys vientisa masė. Šokolado mišinį įdėkite į konditerinį maišelį ir paskirstykite ant iškepto deserto viršaus. Kai šokoladas sustings, desertą galėsite patiekti. Skanaus!
Vaizdo įrašas: