Paruoškite šį legendinį pyragą pagal paprastą receptą.
Šis pyragas ant Velykų stalo atrodys tiesiog fantastiškai.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 150 g granuliuoto cukraus
- 240 g kvietinių miltų
- 2 pakuočių pasirinkto skonio pudingo miltelių (2 x 40 g)
- 125 ml augalinio aliejaus
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 2 valg. š. kakavos
Kaip gaminti?
- Torto formą kruopščiai ištepkite sviestu.
- Pabarstykite smulkiais džiūvėsėliais arba miltais.
- Į maišytuvo indą įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus.
- Plakite mikseriu dideliu greičiu maždaug 10 minučių.
- Kai masė bus lengva ir puri, sumažiname mikserio greitį.
- Supilkite aliejų ir plakite, kol ingredientai susimaišys.
- Į mišinį pamažu įsijokite miltus ir suberkite kepimo miltelius.
- Švelniai sumaišykite su mentele, kad pašalintumėte gumulėlius.
- Padalinkite tešlą į du dubenėlius.
- Į vieną dubenėlį suberkite pasirinkto skonio pudingo miltelių pakuotę.
- Kruopščiai išmaišykite.
- Į antrąją tešlos dalį suberkite kitą pakuotę pudingo miltelių (naudokite kitokio skonio miltelius).
- Gerai išmaišykite.
- Tešlą supilkite į kepimo formą maždaug iki pusės.
- Išlyginkite ir išsijokite kakavos miltelius.
- Pilkite kitą tešlos sluoksnį.
- Išlyginkite ir vėl persijokite kakavą.
- Tokiu būdu pridėsime dar du sluoksnius.
- Formą dėkite į iki 175°C įkaitintą orkaitę.
- Kepkite 40-45 minutes.
- Iškepusį pyragą apliekite šokoladu.
- Pabarstykite migdolų drožlėmis.
- Galite patiekti.
Skanaus!
Video pamokėlė: