Home Receptai Mėsos patiekalai Vištienos vyniotinis su gardžiu įdaru – idealus pasirinkimas Velykų stalui!

Vištienos vyniotinis su gardžiu įdaru – idealus pasirinkimas Velykų stalui!

0
Vištienos vyniotinis su gardžiu įdaru – idealus pasirinkimas Velykų stalui!

Paruoškite sultingą vištienos vyniotinį, kuris puikiai tiks šventiniam stalui.

Galėsite paruošti sumuštinius arba tiesiog patiekti kaip užkandį.

Jums reikės:

  • 1 kg vištienos krūtinėlės
  • petražolių (pagal skonį)
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 kiaušinių
  • 1 morkos
  • 1/2 raudonosios saldžiosios paprikos
  • 50 g tarkuoto sūrio
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. maltų čili pipirų
  • maltų juodųjų pipirų
  • 4 saulėje džiovintų pomidorų
  • virtų kiaušinių

Kaip gaminti?

Susmulkinkite petražoles.

Nulupkite česnaką, susmulkinkite ir sumaišykite su petražolėmis.

Į nedidelį dubenį įmuškite kiaušinius.

Kruopščiai suplakite.

Į kiaušinių masę suberkite susmulkintas petražoles ir česnaką.

Suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.

Saulėje džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį.

Užpilkite karštu vandeniu ir palikite 20 minučių pastovėti.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite maždaug 1,5-2 cm storio gabalėliais.

Ant stalo patieskite maistinę plėvelę.

Sudėkite smulkintą vištienos krūtinėlę.

Suvyniokite į maistinę plėvelę ir išmuškite mėsą.

Nuimkite maistinę plėvelę ir pasūdykite vištienos krūtinėlę.

Pabarstykite čili pipirais ir maltais juodaisiais pipirais.

Įtrinkite petražolių-sūrio mišiniu, tolygiai paskleiskite ir viename gale palikite neužpildytą juostelę.

Nuskuskite morką ir supjaustykite griežinėliais.

Susmulkinkite saldžiąją papriką.

Išvirusius kiaušinius perpjaukite per pusę ir vieną po kito dėkite ant mėsos.

Išdėliokite morkų ir paprikų griežinėlius, palikdami tarp jų tarpus.

Galiausiai suberkite griežinėliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.

Mėsą kruopščiai susukite į maistinę plėvelę ir užriškite galus.

Vyniotinį vėl apvyniokite maistine plėvele ir suvyniokite špagatu (žr. video).

Įdėkite vyniotinį į puodą su šaltu vandeniu, kai vanduo užvirs, uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies  maždaug valandą.

Išvirusį vyniotinį atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą bent 8 valandoms.

Galite patiekti.

Skanaus!

Video pamokėlė:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].