Paprastą, kvapnią ir tiesiog nuostabią duoną paruoškite pagal šį netradicinį receptą.
Šios namuose paruoštos duonos skonis bus kur kas geresnis nei pirktos parduotuvėje.
Jums reikės:
- 200 ml šilto pieno
- 1 valg. š. granuliuoto cukraus
- 5 g sausų mielių
- 1 kiaušinio
- 30 g sviesto
- 330 g kvietinių miltų
- 1/2 arb. š. druskos
- pieno
Kaip gaminti?
- Į gilų dubenį supilkite šiltą pieną.
- Suberkite cukrų, mieles ir išmaišykite šluotele.
- Įmuškite kiaušinį ir supilkite ištirpintą sviestą.
- Kruopščiai sumaišykite šluotele.
- Suberkite persijotus miltus.
- Įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
- Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo.
- Minkykite maždaug 5 minutes, nes tada tešla bus elastinga.
- Tešlą sudėkite į švarų dubenį, uždenkite folija ir rankšluosčiu. Palikite 1,5 valandos šiltoje vietoje.
- Praėjus šiam laikui, perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir susukite į rutulį.
- Tešlą padaliname į dvi lygias dalis.
- Iš kiekvienos dalies suformuokite rutulį, uždenkite.
- Palikite 10 minučių pastovėti.
- Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.
- Ištepkite tirpintu sviestu ir susukite.
- Supjaustykite ritinį į 8 dalis, bet neįpjaukite iki galo.
- Tešlą dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Tešlos gabaliukus perkeliame į skirtingas puses (žr. vaizdo įrašą).
- Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
- Aptepkite pienu.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių 180°C temperatūroje.
- Palikite atvėsti ir patiekite.
Skanaus!
Video pamokėlė: