Tai – puikios salotos, kurios ne tik sveikos, bet ir labai skanios. Šios salotos yra tokios skanios, kad jas ruošiu reguliariai. Jas planuoju patiekti net ir ant Velykų stalo. Salotos ruošiamos iš pigių ingredientų, be to, tai yra puikus vitaminų bei skaidulų šaltinis!
Jums reikės:
- 300-400 g baltojo kopūsto
- 1/2 svogūno
- 300-400 g raudonųjų kopūstų
- 1 geltonosios paprikos
- 1 pomidoro
- 1 agurko
- 1 obuolio
- 1 morkos
- citrinos sulčių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Padažui:
- 80 g grietinės arba natūralaus jogurto
- 40 g majonezo (geriausia naudoti naminį majonezą be aliejaus)
- 30 g garstyčių
- 1 česnako skiltelės
Taip pat reikės:
- 1 duonos arba batono
- krapų
- petražolių
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 česnako skiltelės
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
- Smulkiai supjaustykite baltąjį kopūstą ir suberkite į dubenį.
- Suberkite smulkintą svogūną, raudonąjį kopūstą ir smulkiais kubeliais supjaustytą geltonąją papriką.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą pomidorą, agurką ir obuolį.
- Suberkite stambiai tarkuotas morkas.
- Išspauskite 1/2 citrinos sultis ir supilkite ant mišinio. Į nedidelį dubenį sudėkite grietinę, majonezą ir garstyčias.
- Viską gerai išmaišykite.
- Įdėkite sutrintą česnako skiltelę ir išmaišykite.
- Daržovių ir obuolių salotas pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite.
- Duoną ar batoną supjaustykite plonais griežinėliais.
- Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Kepkite 200°C orkaitėje 5-7 minutes.
- Smulkiai supjaustykite krapus bei petražoles ir suberkite į nedidelį dubenį.
- Supilkite alyvuogių aliejų, suberkite sutarkuotą česnaką, druską, maltus juoduosius pipirus ir gerai išmaišykite.
- Gautą mišinį užtepkite ant paskrudintų duonos riekių ir patiekite su salotomis.
Skanaus!