Ieškote skanaus ir lengvai pagaminamo Velykų patiekalo idėjos?
Ši virta kiaulienos nugarinė yra tikras delikatesas, kuris pradžiugins jūsų šeimą subtiliu skoniu ir aromatu.
Svarbiausia yra tai, kad paruošimas užtruks tik 10 minučių.
Būtinai išbandykite!
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos nugarinės
- 2,5 l vandens
- 80 g druskos
- 10 g juodųjų pipirų žirnelių
- 5 česnako skiltelių
- 1 valg. š. mairūno
- 2 valg. š. raudonėlio
- 2 valg. š. čiobrelių
- 0,5 arb. š. kalendros
- 5 kvapiųjų pipirų žirnelių
- 5 lauro lapų
- 3 valg. š. majonezo
- 3 valg. š. garstyčių
- 2 arb. š. granuliuoto cukraus
Kaip gaminti?
Į didelį puodą supilkite šaltą vandenį.
Suberkite druską, juoduosius pipirus, cukrų, išspaustą česnaką, kalendrą, mairūną, raudonėlį, čiobrelius, lauro lapus ir kvapiuosius pipirus. Išmaišykite.
Dubenyje sumaišykite garstyčias ir majonezą.
Sudėkite į puodą.
Mišinį užvirinkite.
Į puodą įdėkite kiaulienos nugarinę.
Virkite uždengę dangčiu 5 minutes.
Išjunkite ugnį ir leiskite mėsai keletą valandų atvėsti.
Dar kartą pašildykite vandenį ir virkite kiaulienos nugarinę dar 5 minutes.
Leiskite atvėsti keletą valandų.
Nugarinę išimkite iš vandens, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Štai ir viskas.
Skanaus!