Home Receptai Desertai Velykoms nusiperku sluoksniuotos tešlos ir per 15 min paruošiu tobulą desertą!

Velykoms nusiperku sluoksniuotos tešlos ir per 15 min paruošiu tobulą desertą!

0
Velykoms nusiperku sluoksniuotos tešlos ir per 15 min paruošiu tobulą desertą!

Paruoškite šiuos sluoksniuotos tešlos pyragėlius Velykoms. Jūsų svečiai tikrai bus sužavėti!

Tai – idealus skanėstas prie arbatos ar kavos, o jo paruošimas yra labai paprastas.

Jums reikės:

  • 700 g sluoksniuotos tešlos
  • 0,5 l plastikinio butelio
  • 2 kiaušinių
  • 60 g granuliuoto cukraus
  • 25 g kukurūzų krakmolo
  • 250 ml pieno
  • 50 g „Nutella“ kremo

Kaip gaminti?

Iškočiokite sluoksniuotą tešlą.

Nupjaukite plastikinio butelio dugną, kad gautumėte gėlytės formos  formelę.

Šia formele išpjaukite iš tešlos gėlytes, bet jų neišimkite.

Visą už žiedų esančią tešlą subadykite šakute.

Pašaukite į orkaitę.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.

Kiaušinių trynius sudėkite į puodą su cukrumi ir krakmolu, išmaišykite šluotele ir užpilkite pienu.

Dar kartą gerai išmaišykite ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės.

Supilkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele.

Leiskite atvėsti 30 minučių.

Įmaišykite „Nutella“ kremą ir gautą masę supilkite į konditerinį maišelį.

Konditeriniu maišeliu įspauskite į kiekvieną gėlytę kremo.

Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su arbata.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Jums reikės:

  • 1 sluoksniuotos tešlos lakšto
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 300 ml pieno
  • 300 ml plaktos grietinėlės

Neprivaloma:

  • Susmulkintų obuolių
  • Cukraus
  • Sviesto
  • Cinamono

Kaip gaminti?

Iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite kvadratėliais.

Aptepkite pienu ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15-20 minučių.

Pudingą išplakite nevirdami šaltame piene.

Jei nuspręsite pudingą virti, uždenkite plėvele ir palikite atvėsti.

Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į šią masę.

Iškeptus pyragėlius perpjaukite išilgai.

Kremą supilkite į konditerinį maišelį. Užtepkite kremo ant perpjautų pyragėlių.

Vieną pusę užtepkite kremu konditeriniu maišeliu ir uždėkite viršutinę tešlos dalį.

Jei norite dėti ir karamelizuotų vaisių sluoksnį, rekomenduojame išbandyti šį receptą.

Obuolius supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.

Sudėkite obuolius, suberkite cukrų ir cinamoną. Gerai išmaišykite.

Kai obuoliai suminkštės, ant supjaustytos sluoksniuotos tešlos pirmiausia uždėkite sluoksnį obuolių.

Tepkite grietinėlės sluoksnį ir uždenkite antra tešlos dalimi.

Štai ir viskas: galite patiekti.

Video pamokėlė:

Skanaus!