Puikių naminių riestainių receptas iš visiškai paprastos tešlos, kuri labai greitai kyla ir puikiai tinka darbui. Tikrai rekomenduojame jums išbandyti šį puikų receptą.
8-10 riestainių reikės:
- 500 g paprastų kvietinių miltų;
- 2 arbatiniai šaukšteliai (maždaug 10 g) druskos;
- 20 g šviežių mielių arba pakelis sausų mielių;
- 1 didelis šaukštas (maždaug 50 g) grietinės;
- 200 ml pieno;
- 100 m; vandens, geriausia jei tai negazuotas mineralinis vanduo, o ne vandentiekio vanduo.
Jokių papildomų riebalų į tešlą dėti tikrai nereikia.
Gaminimo būdas:
Į dubenį supilkite miltus ir įberkite druskos. Centre padarykite duobutę ir į ją sudėkite mieles. Įpilkite drungno pieno ir drungno vandens. Sudėkite ir grietinę. Minkykite klasikinę tešlą.
Minkyti galite rankomis arba speciali elektriniu prietaisu. Bet kokiu atveju tešlą minkykite tol, kol paviršius taps lygus ir nelips prie rankų. Išmaišę leiskite jai pakilti 40-45 min.
Tada supjaustykite į 8-10 vienetų. Formuokite rutuliukus. Suformuotus rutuliukus palikite maždaug 10 minučių pastovėti.
Tada juos iškočiokite ir formuokite riestainius. Pasistenkite tešlą iškočioti kuo ploniau ir tvirtai suvyniokite, delnu sukite į išorę. Palikite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, kad galai visada būtų nukreipti į apačią, kitaip kepant riestainiai gali iširti.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Ant orkaitės dugno padėkite indą su 100 ml vandens (vanduo turi įkaisti kartu su orkaite, kad viduje susidarytų garai). Prieš dedant į orkaitę, riestainio paviršių aptepkite vandeniu (arba apipurkškite purkštuvu), kad niekur neliktų miltų, nes ten, kur jie nesugeria vandens, riestainis nebus gražios spalvos.
Po 10-15 minučių kepimo, kai pamatysite, kad riestainiai pradėjo ruduoti, sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir įjunkite ventiliatorių. Tada leiskite riestainiams pakepti iki sodrios rudos spalvos, dar maždaug 3-5 minutes.
Iškepusius riestainius apšlakstykite trupučiu šalto vandens. Padėkite ant grotelių, kad atvėstų. Linkime jums gero apetito.
Vaizdo įrašas: