Bananų ir kreminio vanilinio pudingo derinys visada yra tobulas. Šio skanaus kreminio pyrago receptą jums radome internato platybėse ir nutarėme juo pasidalinti.
Jums reikės:
- 6 kiaušinių;
- 6 valgomųjų šaukštų miltų;
- 6 valgomųjų šaukštų cukraus;
- 1/2 pakelio kepimo miltelių;
- šiek tiek aliejaus (iš akies, ne per daug);
- 3 valgomųjų šaukštų kakavos;
- 100 ml pieno.
Glajui ant biskvito:
- 100 ml pieno;
- 3 valgomųjų šaukštų romo.
Kremui:
- 3 vaniliniai pudingai;
- 1 litras pieno;
- 150 g margarino;
- 6 valgomieji šaukštai cukraus.
Įdarui ir puošimui:
- 250 ml saldžios plaktos grietinėlės;
- 4 bananai.
Gaminimo būdas:
Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų ir sumaišykite trynius su cukrumi iki putų. Sudėkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais, supilkite pieną ir aliejų, išmaišykite į kreminę masę. Galiausiai įdėkite 3 šaukštus kakavos.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti su kakavos mase. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Ką tik iškeptą biskvitą apliekite virintu pienu, į kurį įpylėte romo. Leiskite jam atvėsti. Tada ant viso biskvito paviršiaus išdėliokite supjaustytus bananus. Pudingą išvirkite ir atvėsinkite, į atvėsusį pudingą įdėkite margarino ir gerai išmaišykite.
Supilkite pudingą ant bananų ir leiskite jam sutirštėti. Pyragą galite apipilti šokolado glaistu arba apibarstyti tarkuotu šokoladu. Galiausiai papuoškite jį plakta grietinėle. Linkime jums skanaus!