Apžiūrėjome įvairių rūšių svogūnus. Ar žinote skirtumą tarp raudonųjų, baltųjų ir geltonųjų svogūnų? Beveik visi žino, kad yra įvairių rūšių svogūnų. Svogūnai – populiarus ingredientas virtuvėje, be to, kad patiekalams suteikia reikiamo skonio, juose gausu mineralinių druskų ir vitaminų. Juos galima valgyti virtus, karamelizuotus, keptus.
Tačiau jei stovite prekybos centre prieš lentyną su įvairių rūšių svogūnais, galite būti neaišku, kurį pasirinkti.
Todėl redaktorių pagalba šiame straipsnyje sužinosite daugiau apie atskiras svogūnų rūšis.
Kuo skiriasi skirtingų rūšių svogūnai?
- skoniu;
- tekstūra;
- išvaizda;
- dydžiu;
- spalva.
Šiandien mes jums pasakysime pagrindinius skirtingų svogūnų rūšių skirtumus. Ne veltui svogūnai laikomi vienu svarbiausių ingredientų virtuvėje ir natūralioje medicinoje.
Geltonasis svogūnas (dažniausiai turi rudą lukštą)
Šios rūšies svogūnai yra universaliausi iš visų labiausiai prieinamų rūšių. Nuo kitų jie skiriasi daugiausia tuo, kad net ir aukštoje temperatūroje kepa ilgiau.
Todėl jei jums reikia svogūnų patiekalui, kurio gaminimas trunka ilgiau, geltonieji svogūnai išlaikys savo puikų skonį ilgiausiai.
Juose taip pat yra didesnis sieros kiekis nei kitose rūšyse. Tai reiškia, kad jie taip pat turi ryškiausią kvapą ir skonį. Paprastai jie yra mažesnio dydžio, su gana kietu lukštu. Šie svogūnai gali būti naudojami įvairiai, jie tinka ir kepimui, ir virimui.
Be to, jie išsilaiko ilgiau nei raudonieji svogūnai. Laikykite juos atokiau nuo šviesos, vėsioje ir sausoje vietoje.
Baltasis svogūnas
Baltieji svogūnai yra švelnesnio skonio nei geltonieji, o jų tekstūra – plonesnė. Jie net tampa permatomi po virimo.
Šios rūšies svogūnai naudojami salotoms ir padažams gaminti. Taip yra todėl, nes jie gerai dera su kitais ingredientais. Jų skonis nėra toks ryškus ir aštrus.
Dėl švelnesnio skonio juos galima valgyti žalius, pavyzdžiui, dėti ant sumuštinio ir naudoti įvairiose užtepėlese.
Raudonasis svogūnas
Iš visų rūšių tiesioginiam vartojimui labiausiai tinka raudonasis svogūnas. Turėtumėte žinoti, kad jis taip pat turi geriausią gydomąjį poveikį.
Be tipiškų svogūnams gydomųjų medžiagų, raudonuosiuose svogūnuose taip pat yra natūralių dažiklių, kurie veikia kaip antioksidantai. Be to, jie turi malonų skonį ir traškią tekstūrą. Jie nuostabiai papildo saldesnius patiekalus ir puikiai pabrėžia skonį.
Dėl savo gražios spalvos jie labai populiarūs restoranuose ir dažnai pasirodo natūraliuose receptuose nuo įvairių ligų.
Koks raudonųjų svogūnų poveikis sveikatai?
- jie gerina imunitetą;
- pagreitina kepenų regeneraciją, pašalina iš organizmo kenksmingas medžiagas;
- palaiko ir pagreitina virškinimą – puikiai tinka svorio metimui;
- jie turi priešuždegiminį poveikį;
- stiprina skrandį ir žarnyną, koreguoja žarnyno mikroflorą;
- turi stiprių antioksidantų iš flavonoidų grupės, todėl yra puiki vėžio prevencija;
- tirpdo krešulius kraujyje ir valo kraujagysles;
- puikiai tinka venų varikozės, hemorojaus, aterosklerozės profilaktikai;
- dėl sudėtyje esančio cinko, mangano, silicio ir sieros stiprina plaukus ir nagus;
- jie ypač naudingi moterims, vyresnėms nei 40 metų – sumažina osteoporozės riziką.
Tikimės, kad šis straipsnis buvo jums naudingas. Dabar jūs žinote, kaip pasirinkti tinkamą svogūnų rūšį. Linkime jums sėkmės!