Paruoškite mėsą pagal šį receptą ir būsite tikrai labai patenkinti – marinatas tiesiog puikus! Pasigaminkite šią skaniai keptą mėsą sodraus skonio marinate pagal mūsų pristatomą receptą ir tikrai nepasigailėsite! Ši mėsa patiks visai šeimai.
Jums reikės:
- 2 kg kiaulienos papilvės;
- 1,5 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų pipirų;
- 1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 1,5 arbatinio šaukštelio džiovinto česnako arba 4-5 skiltelių šviežio česnako;
- aliuminio folijos.
Marinatui:
- 1 obuolys;
- 6 valgomieji šaukštai sojos padažo;
- 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos arba pomidorų padažo;
- 3 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto česnako;
- 1 arbatinis šaukštelis maltų raudonųjų pipirų;
- 1/3 arbatinio šaukštelio cinamono.
Gaminimo eiga:
Odelę nuo mėsos galite nuimti arba tiesiog padaryti įpjovas joje.
Į dubenį suberkite druską, maltus juoduosius pipirus, maltus raudonuosius pipirus, džiovintą česnaką ir viską išmaišykite.
Šiuo mišiniu apibarstykite mėsą per visą paviršių ir įpjovas.
Tada įpjauname giliau keletą mėsos vietų, į kurias įdedame česnako skilteles.
Tada suvyniokite mėsą į foliją, padėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 2 valandas.
Tuo tarpu paruoškite marinatą. Nulupkite obuolį, sutarkuokite. Sumaišykite su sojos padažu, pomidorų pasta ir citrinos sultimis. Galiausiai suberkite cukrų, sudėkite džiovintą česnaką, maltus raudonuosius pipirus ir cinamoną.
Gerai išmaišykite. Dėkite viską ant viryklės ir virkite, kol susidarys vientisa masė.
Iškeptą mėsą išvyniokite iš folijos ir iš visų pusių aptepkite paruoštu marinatu. Tada mėsą dėkite ant grotelių ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min.
Uždenkite iškepusią mėsą aliuminio folija. Leiskite pastovėti 15 minučių. Po šio laiko galite patiekti iškeptą mėsą. Galite rinktis tokį garnyrą, kuris jums patinka.
Linkime jums skanaus ir tikimės, jog šis receptas jums patiko.