Pasidarykite namuose pasakiškai skanų ir sotų aguonų pyragą, kuris tiesiogine prasme išnyks jūsų akyse. Patikėkite, visi jį dievins namuose, todėl pradėsite jį kepti gana dažnai.
Legendinis skaniausio aguonų pyrago receptas pristatytas ir YouTube platformoje. Šiuo receptu pasidalino Einfache Rezepte.
Jums reikės:
- 175 g sviesto;
- 125 g granuliuoto cukraus;
- 4 kiaušinių;
- 150 g plaktos grietinėlės;
- 175 g paprastų kvietinių miltų;
- 16 g kepimo miltelių;
- 150 g maltų aguonų.
Kremui:
- 500 ml pieno;
- 75 g kukurūzų krakmolo;
- 100 g granuliuoto cukraus;
- 250 g sviesto;
- 150 g plaktos grietinėlės;
- Vanilinio cukraus.
Užpilui:
- 150 g juodojo šokolado;
- 150 g pieniško šokolado;
- 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus.
Gaminimo eiga:
Į dubenį įpilkite pudingo miltelių arba kukurūzų krakmolo. Įpilkite šiek tiek pieno ir išmaišykite šluotele. Likusį pieną supilkite į puodą ir padėkite ant viryklės. Įjunkite ugnį ir suberkite cukrų.
Kruopščiai viską sumaišykite ir pašildykite iki virimo temperatūros. Supilkite pudingo mišinį ir maišykite tol, kol masė sutirštės. Tada perkelkite pudingą į dubenį. Uždenkite jį folija ir leiskite visiškai atvėsti.
Į maišytuvo dubenį sudėkite sviestą. Suberkite cukrų ir išplakite mikseriu. Plakant po vieną įmuškite kiaušinius. Tada supilkite grietinėlę. Plakant į masę sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tada suberkite aguonas.
Išplaktą tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Paskirstykite per visą paviršių. Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje (pasirinkite orkaitės kepimo programą: viršus ir apačia).
Iškepus išimkite tešlą iš kepimo skardos ir leiskite jai atvėsti. Atvėsusį pudingą gerai išmaišykite mikseriu. Maišytuvo dubenyje išplakite sviestą, kol jis taps kreminis ir vientisas.
Plakant sviestą supilkite į jį pudingą. Tada supilkite grietinėlę. Tešlą padėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir aptepkite kremu.
Įdėkite pyragą į šaldytuvą. Šokoladą sulaužykite į dubenį. Įpilkite aliejaus ir ištirpinkite vandens vonioje. Torto viršų aptepkite ištirpintu šokoladu. Kruopščiai jį paskirstykite per visą paviršių.
Tada sudėkite pyragą į šaldytuvą, kol šokoladas visiškai sustings. Išėmę pyragą iš šaldytuvo galite jį patiekti. Linkime jums skanaus!
Video įrašas, kaip daryti šį pyragą: