Norime pasidalinti puikiu greitos ir nesudėtingos beraugės jogurtinės picos receptu. Namuose ją dar vadiname tinginių pica, nes tikrai ją galite pasigaminsi net tada, kai nesinori nieko gaminti. Picos padui tiesiog sumaišote ingredientus, dedate ant kepimo skardos ir kepate 15 min. Būtinai išbandykite šį puikų receptą.
Jums reikės (dviems picoms):
Picos padui:
- 1 indelio natūralaus jogurto (400 ml);
- 1 puodelio pusiau rupių miltų;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 arbatinio šaukštelio druskos;
- 2 kiaušinių.
Picai:
- Pomidorų padažas;
- Jūsų mėgstama dešra;
- Paprika ir kitos daržovės;
- Pievagrybiai;
- Svogūnai.
Gaminimo eiga:
Supilkite jogurtą į dubenį.
Likusį jogurtą mentele kruopščiai išvalykite iš pakelio. Tada pripildykite šį indelį miltais ir suberkite į jogurtą. Sudėkite ir kepimo miltelius.
Įberkite druskos, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Jei picos padas per plonas, galite įberti dar šiek tiek miltų.
Ant dviejų kepimo skardų uždėkite kepimo popierių ir patepkite jį aliejumi.
Ant kiekvienos kepimo skardos sudėkite pusę picos pado tešlos ir paskleiskite jį į stačiakampį arba ovalą.
Viskas puikiai pavyks, jei dirbsite aliejumi pateptomis rankomis.
Dabar viską darykite kaip norite. Picos padą aptepkite pomidorų padažu. Sudėkite dešros gabaliukus, pjaustytą raudonąją papriką ir nusausintus pievagrybius.
Galiausiai apibarstykite picą tarkuotu sūriu. Galite naudoti klasikinį edam sūrį, mocarelą ar parmezaną. Kepkite apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Leiskite picai kiek atvėsti ir patiekite. Picos skonis tikrai puikus. Linkime jums skanaus!