Home Receptai Skaniausi langošai: kažkada seniai ragavau mugėje ir labai džiaugiuosi gavusi receptą!

Skaniausi langošai: kažkada seniai ragavau mugėje ir labai džiaugiuosi gavusi receptą!

0
Skaniausi langošai: kažkada seniai ragavau mugėje ir labai džiaugiuosi gavusi receptą!

Tai – tikrai skaniausi langošai, kokius tik galite pasigaminti.

Prieš daugybę metų juos valgiau mugėje, o vėliau nusprendžiau pasigaminti namuose.

Tereikia į tešlą įmaišyti grietinės, ir ji bus tikrai minkšta bei skani.

Jums reikės:

  • 1 kg pusiau rupių miltų
  • 1/2 l pieno
  • 250 ml grietinės
  • 50 g šviežių mielių
  • žiupsnelio cukraus
  • 1 arb. š. kepimo sodos
  • druskos

Viršui:

  • Pomidorų padažo
  • Majonezo
  • Grietinės
  • Česnako
  • Tarkuoto sūrio

Kaip gaminti?

Į dubenį su miltais supilkite grietinę, įberkite šiek tiek cukraus, žiupsnelį druskos, įdėkite nedidelį šaukštelį kepimo sodos.

Sutrupinkite mieles ir sumaišykite su trupučiu šilto pieno.

Supilkite likusį pieną.

Išmaišykite.

Įdėkite į šaldytuvą 60 minučių.

Po valandos galima gaminti langošus.

Iš tešlos formuokite tiek kepaliukų, kiek reikia.

Likusią tešlos dalį dėkite į mikroteninį maišelį. Padėkite į šaldytuvą.

Likusią tešlą galima naudoti savaitę.

Paruoštus langošus palikite pastovėti maždaug 20 minučių. Per tiek laiko tešla turėtų šiek tiek pakilti.

Kepkite aliejuje (aliejaus turi būti pakankamai daug, kad langošai plaukiotų).

Įtrinkite česnako užtepu su druska ir trupučiu vandens, pagardinkite pomidorų padažu, majonezu ir sūriu.

Skonis bus tiesiog fantastiškas.

Skanaus!

 

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].