Mimozos pyragas yra garsus itališkas desertas, kuris gavo savo pavadinimą dėl dekoro panašumo į mažas gležno augalo gėles. Jį sudaro purus biskvitas, mirkytas romo sirupe ir skanus kremas. Šis desertas yra labai gražus. Pabandykite pasigaminti šį pyragą su skaniu kremu, naudodami italų konditerių technikas.
Kad deserte būtų lengvos citrusinės natos, kaip ir klasikiniame recepte, jums reikės 2 citrinų. Iš tokio vaisių kiekio bus galima gauti 20 g citrinos žievelės, reikalingos kremui ir pyragui gaminti.
Kaip gražiai papuošti subtilų Mimozos pyragą?
Šis desertas savo išvaizda primins mielą geltoną gėlę, jei papuošimui naudosite biskvitą. Supjaustykite jį mažais tokio paties dydžio kubeliais. Tada išdėliokite gabalėlius ant torto šonų ir viršaus, žinoma, patepkite juos kremu.
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt.;
- Cukrus 505 g
- Vanilinis cukrus 10 g;
- Kvietiniai miltai 175 g;
- Krakmolas 50 g;
- Citrinos žievelės 20 g;
- Citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- Kiaušinio trynys – 4 vnt.;
- Pienas 500 ml;
- Kukurūzų krakmolas 40 g;
- Grietinėlė 250 g;
- Vanduo 130 ml;
- Romas 70 ml.
Gaminimas:
Į gilų indą įmuškite 5 kiaušinius. Suberkite 225 g cukraus ir sudėkite 10 g smulkia tarka sutarkuotos citrinos žievelės. Viską išplakite mikseriu. Įpilkite citrinos sulčių. Viską išplakite iki kreminės, purios masės.
Į atskirą dubenį išsijokite kvietinius miltus ir bulvių krakmolą. Palaipsniui sudėkite juos (po 1 valgomąjį šaukštą) į kiaušinių mišinį. Viską sumaišykite mentele iš apačios į viršų iki vientisos masės.
2 kepimo indus (mažą ir didesnį) ištepkite sviestu. Pabarstykite juos trupučiu miltų. Supilkite tešlą į formeles. Išlyginkite. Būsimus biskvitus pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 45–50 minučių.
Kremo gaminimas. Supilkite pieną į storadugnį puodą. Sudėkite 10 g smulkia tarka sutarkuotos citrinos žievelės. Padėkite puodą ant ugnies. Jo turinį beveik užvirkite.
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinių trynius. Įdėkite 200 g cukraus. Įpilkite vanilinio cukraus. Viską išplakite iki purios ir vienalytės masės. Sudėkite išsijotą kukurūzų krakmolą. Išmaišykite iki vientisos masės.
Kiaušinių mišinį įpilkite į karštą pieną, intensyviai maišydami. Padėkite puodą atgal ant viryklės. Virkite jo turinį, kol sutirštės, nuolat maišydami. Tada supilkite kremą į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti.
Atskirame inde išplakite šaltą grietinėlę iki purios ir tankios masės. Sudėkite ją į visiškai atvėsusį kremą, viską maišydami mentele ar šaukštu iš apačios į viršų.
Nuo mažesnio biskvito nupjaukite tamsią plutą. Iš jo trupinių padarykite daugybę mažų kubelių, kurių prireiks papuošimui.
Sirupo gaminimas. Supilkite vandenį į puodą. Į jį supilkite 80 g cukraus. Viską užvirinkite, intensyviai maišydami. Nuimkite puodą nuo viryklės. Supilkite romą. Išmaišykite ir palikite atvėsti.
Didelį biskvitą padalinkite į tris vienodas dalis. Pirmąjį biskvitą dėkite į lėkštę. Apipilkite romo sirupu. Sutepkite biskvitą kremu, tolygiai jį paskirstykite.
Ant viršaus uždėkite antrą biskvito sluoksnį. Apipilkite sirupu ir patepkite kremu. Ant jo uždėkite paskutinį biskvitą. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu.
Desertą papuoškite biskvito kubeliais, kad tarp jų neliktų jokių tarpų. Palikite pyragą virtuvėje 1 valandai, kad išmirktų. Viskas, pyragas paruoštas!
Patiekite nuostabiai skanų Mimozos pyragą su mėtų arbata ar puodeliu karštos kavos. Būtinai išbandykite šį itališką desertą, kad palepinkite savo smaližius namuose.