Home Receptai Desertai Nebepirkite plakamos grietinėlės parduotuvėje: iš paprasto pieno paruoškite tobulą kremą!

Nebepirkite plakamos grietinėlės parduotuvėje: iš paprasto pieno paruoškite tobulą kremą!

0
Nebepirkite plakamos grietinėlės parduotuvėje: iš paprasto pieno paruoškite tobulą kremą!

„Miracle Milk“ kremas: ši plakta grietinėlė  yra tiesiog fantastiško skonio!

Tai – tikrai puikus receptas. Sužinokite, kaip iš paprastų produktų paruošti tiesiog pasakiško skonio kremą.

Šį kremą gaminu jau ne vienerius metus ir esu labai patenkinta rezultatu. Šis kremas yra dar skanesnis nei pirktas parduotuvėje.

Jei neturite sviesto, galite pabandyti naudoti margariną, bet sviestas yra sviestas.

Jums reikės:

  • 200 gramų sviesto
  • 2 stiklinių pieno
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo
  • 1 arb. š. vanilės esencijos (nebūtina)

Kaip gaminti?

Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 0,5 stiklinės pieno.

Pašildykite 1,5 stiklinės pieno su cukrumi.

Kai skystis pradės virti, supilkite kukurūzų krakmolą su pienu.

Užvirinkite ir maišykite, kol susidarys tiršta, vientisa masė.

Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, bet retkarčiais pamaišykite, kad ant mišinio paviršiaus nesusidarytų sluoksnis.

Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais.

Sviesto gabalėlius pamažu sudėkite į atvėsusį kremą ir po kiekvieno gabalėlio gerai išplakite.

Plakite toliau, kol kremas taps baltas ir gražiai purus.

Galiausiai galima įpilti vanilės esencijos.

Laikykite šaldytuve.

Antras receptas

Turėtumėte žinoti, kad plakta grietinėlė gali būti ruošiama ir iš paprasto pieno bei želatinos.

Taigi, jei šaldytuve turite tik pieno, ši profesionalų gudrybė jums tikrai pravers.

Be to, šiame kreme yra mažiau riebalų nei įprastoje plaktoje grietinėlėje.

Į šį kremą nereikia dėti jokio papildomo tirštiklio.

Jums reikės:

  • 500 ml nenugriebto pieno
  • 3 valg. š. želatinos miltelių

Kaip gaminti?

Želatiną suberkite į 100 ml šalto pieno ir leiskite išbrinkti.

Kaitinkite (virkite), kol želatina visiškai ištirps, o tada nukelkite nuo ugnies.

Dubenyje, kuriame plaksite, sumaišykite likusį kiekį  pieno (400 ml) su ištirpusia želatina ir įdėkite dubenį į šaldytuvą maždaug valandai.

Vėliau atvėsusį mišinį išplakite elektriniu arba rankiniu plaktuvu.

PATARIMAS: lygiai taip pat galite išplakti grietinėlę iš kepimo grietinėlės.

Pridėtos želatinos kiekis, žinoma, bus mažesnis dėl didesnio riebumo grietinėlėje (11–15%).

1,5 arbatinio šaukštelio susmulkintos želatinos užtenka 350 ml kepimo grietinėlės.