Šis desertas labai paprastas, jį greitai ir lengvai pasigaminti gali kiekvienas. Gamindami užtruksite vos 5 minutes, o skonis bus fantastiškas. Išbandykite šį nekepamą šokoladinį desertą ir jis tikrai taps vienu jūsų mėgstamiausių skanėstų. Šį receptą radome Youtube platformoje ir nusprendėme juo pasidalinti su jumis.
Ingredientai:
- 350 g sausainių;
- 85 g nesūdytų žemės riešutų;
- 85 g granuliuoto cukraus;
- 45 g kakavos;
- 180 ml pieno;
- 110 g sviesto;
- 1 pakelis vanilinio cukraus.
Užpilui:
- 90 g pieniško šokolado;
- 30 g juodojo šokolado;
- 30 g augalinio aliejaus;
- 70 g maltų žemės riešutų.
Gaminimas:
Dubenyje sausainius sutrupinkite į kuo smulkesnius gabalėlius.
Žemės riešutus suberkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite. Tada susmulkintus žemės riešutus sumaišykite su sausainių trupiniais. Į dubenį supilkite cukrų ir kakavą, išmaišykite šluotele ir užpilkite pienu.
Dėkite ant vidutiniškai įkaitintos dujinės viryklės ir viską gerai išmaišykite šluotele iki vientisos konsistencijos. Tada supilkite sviestą kartu su vaniliniu cukrumi ir vėl išmaišykite.
Paruoštą mišinį supilkite ant sausainių trupinių, sumaišytų su žemės riešutais, ir vėl išmaišykite.
Masę sluoksniuokite į silikoninę pagaliukų formelę ir padėkite į šaldiklį 1 valandai. Tuo tarpu paruoškite glaistą, visą šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Tada sumaišykite su augaliniu aliejumi.
Nesūdytus žemės riešutus vėl susmulkinkite arba sumalkite ir įmaišykite į šokoladą. Kai šokoladukai formelėse sustingsta, batonėlius dėkite ant grotelių ir padenkite paruoštu šokoladiniu glaistu.
Padėkite šokoladukus į šaldytuvą sustingti, po kurio laiko jau galite juos patiekti. Visą gaminimo procedūrą galite peržiūrėti vaizdo įraše. Skanaus!
Vaizdo įrašas: