Daugumai žmonių šių varškės pyragėlių skonis pažįstamas dar nuo vaikystės. Šiais laikais gana sunku kepyklėlėse rasti tokį delikatesą, todėl siūlome jį pasigaminti namuose. Tą padaryti bus tikrai labai paprasta, jei vadovausitės žemiau pateikta instrukcija.
Šio deserto ruošimui rekomenduojama naudoti naminę varškę, nes tuomet paruošti pyragėliai bus tikrai ypatingo skonio.
Pyragėlių pagrindas turi būti labai švelnus. Labai svarbu būti atsargiems pirmuosiuose tešlos ruošimo etapuose. Jei tešla per lipni, reikia įberti dar šiek tiek kvietinių miltų. Be to, tešlos negalima ilgai minkyti, nes priešingu atveju tešla bus per tanki.
Jums reikės:
- 460 g kvietinių miltų
- 2 kiaušinių
- 130 g cukraus
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 0,3 arb. š. druskos
- 300 g grietinės
- 100 g sviesto
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- 250 g varškės
Kaip gaminti?
300 g kvietinių miltų sumaišykite su kepimo milteliais. Gautą mišinį sutrinkite su atšaldytu sviestu, kol susidarys trupiniai.
Įberkite 80 g cukraus, šiek tiek druskos, 100 g 20% grietinės ir įmuškite 1 kiaušinį. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Paruoškite įdarą. 9% riebumo varškę sumaišykite su vaniliniu cukrumi, 200 g 20% riebumo grietinės, 160 g kvietinių miltų ir 50 g cukraus. Atskirkite baltymą nuo trynio. Į likusius ingredientus įdėkite baltymą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Darbinį paviršių pabarstykite kvietiniais miltais. Tešlą padalinkite į 10 dalių, kurių kiekvieną iškočiokite į apvalų paplotėlį.
Iš vienos pusės dėkite varškės įdarą. Uždenkite ją antrąja tešlos dalimi.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Išplakite trynį. Aptepkite pyragėlių viršų. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Paruoštus pyragėlius pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus! Ar vaikystėje mėgdavote valgyti šiuos varškės pyragėlius? Pasidalinkite savo maloniais prisiminimais.