Home Receptai Desertai Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai

Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai

0
Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai

Naminės bandelės, pyragaičiai ir pyragai bus daug skanesni, jei juos pagardinsite šokoladiniu kremu. Net ir nemėgstantys saldumynų tikrai negalės atsispirti šiems nuostabaus skonio kepiniams. Nors parduotuvėse galime rasti tikrai nemažą šokoladinių kremų pasirinkimą, tačiau šį skanėstą taip pat galima paruošti ir namuose. Pasirodo, tai visai paprasta:  siūlome išbandyti net tris puikius receptus!

Paruošti šokoladinį kremą yra gerokai paprasčiau nei manote. Tam tikrai neprireiks pusės dienos. Išbandykite ir tikrai nenusivilsite!

Naminis šokoladinis kremas: geriausi receptai

Varškės šokoladinis kremas

Jums reikės:

  • 60 g sviesto
  • 40 g cukraus pudros
  • 50 g tamsaus šokolado
  • 10 g kakavos miltelių
  • 130 g varškės

Kaip gaminti?

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Minkštą sviestą plakite keletą minučių. Į jį suberkite cukraus pudrą ir ištirpintą šokoladą. Vėl viską gerai išplakite.

Įmaišykite varškę ir plakite iki vientisos masės. Kremą 20 minučių padėkite į šaldytuvą. Štai ir viskas!

Greitai paruošiamas kremas pyragams

Jums reikės:

  • 15 g kakavos miltelių
  • 250 ml pieno (3% riebumo)
  • 1,5 arb. š. cukraus
  • 25 g sviesto
  • 20 g kvietinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio vanilino

Kaip gaminti?

Kakavą persijokite per sietelį. Sumaišykite su cukrumi, vanilinu ir druska.

Puode storu dugnu įkaitinkite 150 ml 3% riebumo pieno. Likusį pieną sumaišykite su kvietiniais miltais. Išmaišykite iki vientisos masės.

Kakavos mišinį suberkite į karštą pieną. Viską gerai išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes.

Pieno ir miltų mišinį supilkite į likusius ingredientus. Virkite dar 5 minutes, nepamirškite maišyti.

Sudėkite minkštą sviestą.  Pakaitinkite dar 2 minutes ir nuolat maišykite. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

Švelnaus skonio šokoladinis kremas

Jums reikės:

  • 215 ml grietinėlės
  • 80 g juodojo šokolado

Kaip gaminti?

Į puodą storu dugnu supilkite 65 ml grietinėlės, kurios riebumas 33%. Užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.

Sutarkuokite šokoladą. Suberkite į grietinėlę. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Gautą mišinį dėkite į šaldytuvą.

Atskirame inde išplakite 150 ml atšaldytos grietinėlės. Sudėkite šokoladinį kremą ir dar kartą išplakite.

Padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Prieš naudodami dar kartą suplakite.

Tokius kremus galima naudoti ir kaip blynų pagardą. Jūsų šeimos nariams tikrai patiks tokia naujovė, – toks blynų priedas tikrai sužavės ir vaikus.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].