Maisto kainos vis labiau kyla, todėl parduotuvėje pirkti sviestą tampa per brangu.
Jei sviestą gaminsite namuose, tikrai galėsite sutaupyti pinigų.
Pasirodo, pagaminti sviestą yra labai paprasta, o jo skonis yra dar geresnis nei įsigyto parduotuvėje.
Kaip pasigaminti naminį sviestą?
Tereikia grietinėlės, druskos ir mikserio arba tvirtos rankos.
Jums reikės:
- 1 litro grietinėlės (30% riebumo)
- žiupsnelio druskos
- mikserio
- aukšto dubens arba didelio indo
Kaip gaminti?
Grietinėlę iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad ji būtų kambario temperatūros.
Supilkite į dubenį, įberkite druskos ir plakite mikseriu, kol pradės skirtis riebalų gumuliukai.
Kai susidarys vientisa riebalų masė, atskirkite ją nuo pasukų.
Tą galite padaryti rankomis arba naudodami sietelį.
Riebalų gabalėlius suspauskite į vieną gabalą ir padėkite į šaltą vandenį, kad nuplautumėte likusias pasukas.
Dabar pasigamintu sviestu galite aptepti šviežią duoną ir mėgautis naminio produkto skoniu.
Taip pat galite paruošti naminį sviestą nenaudodami mikserio.
Tiesiog supilkite grietinėlę į stiklainį ir purtykite, kol riebalai atsiskirs nuo pasukų.
Sveikas avižų sviestas
Namuose galite paruošti skanų avižų sviestą.
Šis produktas bus be konservantų, dirbtinių priedų, dažiklių ir pieno produktų – jums tai tikrai patiks.
Avižų sviestas yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas:
- stiprina imunitetą ir apsaugo ląsteles
- veiksminga vėžio ir navikų prevencija
- palaiko ir pagreitina virškinimą bei medžiagų apykaitą
- gerina reguliarų tuštinimąsi, valo virškinamąjį traktą
- širdies ir kraujagyslių ligų prevencija
- mažina aukštą cholesterolio kiekį ir aukštą kraujospūdį
- palaiko stiprų kaulų ir sąnarių audinį
- veiksminga osteoporozės prevencija
- užtikrina gražią odą, gerina plaukų ir nagų būklę
- padeda kovoti su migrena ir ramina nervų sistemą
- palaiko smegenų ir atminties funkciją
Jums reikės:
- 1 stiklinės avižinių dribsnių (50 g)
- 1/2 stiklinės vandens
- 1/4 stiklinės ypač tyro kokosų aliejaus
- 1/4 aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio ciberžolės
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- jūros druskos (pagal skonį)
(stiklinės tūris – 250 ml)
Kaip gaminti?
Į dubenį suberkite avižinius dribsnius.
Įpilkite vandens.
Leiskite pastovėti 4-6 valandas.
Išbrinkusius dribsnius supilkite į maišytuvą.
Įpilkite kokosų aliejaus.
Įpilkite alyvuogių aliejaus.
Pagardinkite juodaisiais pipirais.
Įdėkite ciberžolės.
Galiausiai įberkite druskos.
Plakite mikseriu, kol ingredientai susimaišys.
Plakite maždaug 50 sekundžių.
Supilstykite į mažus dubenėlius.
Padėkite dubenėlius į šalčiausią šaldytuvo vietą.
Laikykite šaldytuve maždaug 8 valandas.
Geriausia palikti per naktį.
Avižų sviestas patiekiamas su šviežia duona.
Sviestą galima naudoti kepimui, ruošiant desertus ar makaronus.
Skanaus!