Home Receptai Desertai Trapios tešlos citrininiai pyragaičiai

Trapios tešlos citrininiai pyragaičiai

0
Trapios tešlos citrininiai pyragaičiai

Desertų ruošimui tikrai nebūtina sugaišti labai daug laiko. Galite išbandyti labai paprastą receptą, kuris jūsų tikrai nenuvils. Malonus citrinos aromatas ir trapi tešla pavers šį desertą tiesiog nepakartojamo skonio gardėsiu.

Tokiam ryškiam desertui prireiks citrusinių vaisių sulčių. Jos turi būti šviežiai spaustos. Tokiu atveju kremo skonis bus sodresnis. Norėdami gauti 80 g sulčių, naudokite 2 vidutinio dydžio citrinas. Jų visiškai pakaks.

Kaip pasigaminti citrininius pyragėlius?

Šiam skanėstui kepti naudokite kvadratinę 20 x 20 cm dydžio skardą. Įspėjame, kad trapios tešlos kepimo laikas gali skirtis nuo nurodyto recepte. Kepimo greitis priklauso nuo jūsų orkaitės galios. Kai tešlos kraštai paruduos, skardą galite išimti iš orkaitės.

Jums reikės:

  • 160 g kvietinių miltų
  • 110 g sviesto
  • 2 didelių kiaušinių
  • 30 g cukraus pudros
  • Žiupsnelio druskos
  • 80 ml citrinos sulčių
  • 10 g citrinos žievelės
  • 180 g cukraus

Kaip gaminti?

Giliame inde sumaišykite 130 g kvietinių miltų su cukraus pudra. Įberkite druskos ir įdėkite  sviesto. Viską sutrinkite rankomis, kol susidarys trupininė masė.

Kvadratinę kepimo formą išklokite pergamentu.  Paruoštą tešlą paskleiskite ant dugno lygiu sluoksniu ir lengvai sutankinkite. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 10–15 minučių.

Pasigaminkite citrusinių vaisių įdarą. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite su cukrumi. Įberkite 30 g kvietinių miltų. Viską gerai išmaišykite.

Į sausus ingredientus įmuškite du didelius kiaušinius. Viską išplakite iki vientisos masės. Įpilkite citrinos sulčių. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Supilkite citrinos mišinį ant šiek tiek atvėsusio pagrindo.  Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę dar 20 minučių. Štai ir viskas!

Desertą atvėsinkite ant grotelių kambario temperatūroje ir padėkite į šaldytuvą 60 minučių, kad kremas stabilizuotųsi. Skanėstą galite supjaustyti porcijomis. Išpjauti tvarkingus kvadratėlius bus kur kas paprasčiau, jei prieš tai peilį nuplausite po tekančiu vandeniu. Pabarstykite cukraus pudra. Šį skanėstą rekomenduojama suvartoti per tris dienas. Paruoštą desertą įdėkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve.