Šią aromatingą daržovę žino visi, tik ne visi moka ją tinkamai laikyti, kad ji neprarastų skonio ir savybių. Dėl šios dažnos klaidos česnakai tampa netinkami valgyti.
Česnakai yra pagrindinis daugelio patiekalų ingredientas, nes suteikia jiems išskirtinį ir aštrų skonį. Vos kelios skiltelės gali padaryti didelį skirtumą. Tačiau dažnai turime problemų su jų laikymu. Dėl to jie pasidaro kartūs ir sugadina patiekalo skonį. Tačiau to galima išvengti.
Kodėl česnakas tampa kartaus skonio?
Šios daržovės skonio pasikeitimo kaltininkas yra netinkamas jos laikymas. Labai dažnai parduotuvėse esantis česnakas taip pat prastai eksponuojamas. Tačiau tiesa ta, kad apsipirkdami plika akimi kartaus česnako neatpažinsime.
Tam didelę įtaką daro dėžės, kuriose laikomos daržovės. Jos turi būti vėdinamos, antraip česnakai pradės pūti. Namuose daržovę laikome sandariai uždarytose pakuotėse, kurios prisideda prie kartaus česnako skonio.
Taip pat nėra gera idėja česnakus laikyti šaldytuve. Labai dažnai dėl žemos temperatūros daržovė praranda savo aromatą.
Kaip tinkamai laikyti česnaką?
Visų pirma, turite rasti gerą vietą, kuri turėtų būti erdvi. Todėl geriausia rinktis kambario temperatūros kambarį. Nelaikykite česnakų šiltoje vietoje.
Nusipirkę česnaką dėkite jį į popierinį maišelį su skylutėmis arba į daržovių krepšelį. Tada jis tikrai ilgai išliks šviežias ir nepraras savo skonio.
Kiti šviežio česnako naudojimo būdai
Česnakas yra skanus, kuris jis puikiai tinka daugeliui patiekalų. Daržovę galima dėti į aliejų, marinatą arba actą (viską priklauso nuo mūsų vaizduotės). Daugelis taip pat naudoja įvairius prieskonius, kurie pagerina česnako skonį.
Česnakas alyvuogių aliejuje yra alternatyvus pasirinkimas, tačiau prieš naudojant daržovę verta ją smulkiai supjaustyti. Šalta patalpa pailgins jo šviežumą iki metų! Tiesiog suvyniokite nuluptas česnako skilteles į foliją ir įdėkite į šaldiklį. Dėl to česnakas visada bus aromatingas ir paruoštas naudoti.
Džiovinimas yra kitas būdas, kurį tikrai naudojo mūsų močiutės. Taikant šį metodą svarbu pasirinkti sausą ir erdvią vietą namuose. Jei česnaką auginote patys, tiesiog nupjaukite šaknis ir apvyniokite pynėmis. Po to galite pakabinti česnako virvę ant lubų ir jis tikrai ilgai išliks šviežias.