Visada laikykite šį receptą po ranka, jei netikėtai sulauktumėte svečių!
Reikės:
2 stiklinių miltų;
1 stiklinės kefyro;
2 kiaušinių;
1 stiklinės cukraus;
uogienės (gervuogių, juodųjų serbentų, slyvų arba mėlynių);
2 šaukštelių sodos;
Kremui:
2 šaukštų grietinės;
0,5-1 šaukšto cukraus.
Paruošimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi.
Sudėkite kefyrą, miltus ir sodą.
Iškepkite 4 biskvitus orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.
Paruoškite kremą. Išplakite grietinę su cukrumi.
Biskvitus sutepkite kremu ir padėkite į šaldytuvą, kad įsigertų.
Toliau sluoksniuokite tortą. Pertepkite sluoksnius uogiene. Kraštus ir viršų aptepkite kremu. Galite papuošti tarkuotu šokoladu.
Skanaus!