Home Patarimai Ar prieš valgydami mirkote migdolus? Nustokite tai daryti

Ar prieš valgydami mirkote migdolus? Nustokite tai daryti

0
Ar prieš valgydami mirkote migdolus? Nustokite tai daryti

Migdolai, kaip ir kiti riešutai, turi daug maistinių medžiagų. Dėl šios priežasties vis daugiau žmonių juos įtraukia į savo kasdienį racioną. Kai kurie žmonės mano, kad prieš valgant migdolus reikia pamirkyti vandenyje. Kiti yra šio sprendimo priešininkai. Mes paaiškinsime šio metodo pranašumus ir trūkumus.

Migdolai gali turėti labai teigiamą poveikį jūsų sveikatai. Tačiau jie turi tam tikrų trūkumų – jie yra gana sunkūs ir sunkiai virškinami. Paprastas būdas išspręsti šią problemą – pirmiausia pamirkyti riešutus vandenyje. Deja, ši praktika reikalauja daug laiko ir atima iš migdolų kai kurias jų vertingas savybes. Taigi, koks yra geriausias būdas valgyti migdolus?

pyragas

Kodėl verta valgyti migdolus?

Reguliarus migdolų valgymas gali turėti labai teigiamą poveikį jūsų sveikatai. Mitybos specialistai juos vertina pirmiausia dėl didelio baltymų ir omega-3 bei omega-6 riebalų rūgščių kiekio. Šie riešutai taip pat yra geras geležies, kalcio, kalio ir magnio šaltinis. Juose taip pat yra vitamino E, kuris yra natūralus antioksidantas ir padeda sulėtinti ląstelių senėjimo procesą.

Kokie yra migdolų mirkymo pranašumai?

Kai kurie žmonės mano, kad migdolų jokiu būdu negalima mirkyti. Tačiau šis procesas padeda juos suminkštinti. Tai taip pat daro juos lengviau virškinamus. Tai ypač svarbu vaikams ir pagyvenusiems žmonėms, turintiems problemų dėl kietų riešutų kramtymo. Mirkant migdolus suaktyvėja ir fermentai, o kartu su jais ir daug vertingų maistinių medžiagų.

Deja, migdolų mirkymas turi ir minusų. Šio proceso metu riešutai praranda rudą žievelę. Kartu su ja pasišalina ir vertingas vitaminas E. Tas pats atsitinka su žievelės skaidulomis, kurios, be kita ko, yra atsakingos už sotumo jausmą, jos taip pat palaiko tinkamą virškinimo sulčių sekreciją ir stabilizuoja cukraus kiekį organizme. Taigi, jei neturite virškinimo problemų ir neprieštaraujate, kad migdolai yra kieti, nemirkydami jų galite gauti daugiau naudos.

Trečias variantas – paskrudinti migdolus. Kelias minutes pakaitinus riešutus keptuvėje, jie taps traškesni ir pagerės jų skonis bei aromatas. Svarbu tai, kad toks metodas jokiu būdu neturės įtakos maistinių medžiagų kiekiui migdoluose.

Kaip tinkamai mirkyti migdolus?

Jei nusprendėte mirkyti riešutus, turėtumėte žinoti, kaip tai tinkamai padaryti. Rinkitės tik ekologinio ūkininkavimo produktus (kituose gali būti pesticidų). Migdolai turi būti mirkomi 8-12 valandų. Per šį laiką reikia kelis kartus pakeisti vandenį, kad atsikratytumėte iš odelių išplautų inhibitorių (medžiagų, blokuojančių fermentų aktyvavimą). Nupylę vandenį, riešutus galite keletą dienų laikyti šaldytuve.

migdolus