Home Receptai Desertai Naminiai kalėdiniai saldainiai pagal senovinį receptą: tiesiog privalote tai išbandyti!

Naminiai kalėdiniai saldainiai pagal senovinį receptą: tiesiog privalote tai išbandyti!

0
Naminiai kalėdiniai saldainiai pagal senovinį receptą: tiesiog privalote tai išbandyti!

Kalėdiniai šokoladiniai saldainiai – tai tradicinis saldumynas, kuris buvo labai populiarus tuometinės Čekoslovakijos teritorijoje.

Nors tai buvo paprasti, bet tikrai labai skanūs šokoladiniai saldainiai, gaminami iš šokolado, riebalų ir cukraus.

Jums reikės:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 g riebalų (sviesto)
  • 100 g cukraus
  • 1 arb. š. vanilės kvapiosios medžiagos
  • 1/4 arb. š. druskos
  • Formelių saldainių formavimui
  • Siūlų pakabinimui

Kaip gaminti?

Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite šokoladą ir sviestą.

Suberkite cukrų, vanilę ir druską. Maišykite, kol cukrus ištirps.

Supilkite masę į formeles.

Palaukite, kol atvės ir sukietės.

Jei norite, šiuos saldainius pakabinti ant eglutės, į juos įverkite siūlą (tą darykite dar tada, kol šokoladas nėra sustingęs).

Kai saldainiai sustings, atsargiai išimkite jį iš formelių.

Paruoštus saldainius galite papuošti pabarstukais ar kitais priedais.

Patarimai:

Jei norite, kad šokoladas būtų blizgus, galite įpilti 1/2 šaukštelio pieno.

Jei norite, kad šokoladas būtų ryškesnio skonio, galite įberti 1 arbatinį šaukštelį kakavos arba įdėti kavos ekstrakto.

Taip pat galime paruošti įvairių skonių saldainius, pavyzdžiui, galite įdėti lazdyno riešutų, kokoso drožlių, džiovintų vaisių ar kitų populiarių ingredientų.

Tamsus ir šviesus šokoladas

Jums reikės:

Tamsiam šokoladui:

  • 250 g cukraus
  • 250 g sviesto
  • 100 g kakavos
  • 2 valg. š. bulvių miltų
  • Priedų (tinka riešutai, malta kava, kokosų miltai, romas…)

Baltam šokoladui:

  • 250 g cukraus
  • 250 g sviesto
  • 100 g pieno miltelių

Kaip gaminti?

Pasiruoškite vandens vonelę – į puodą įpilkite vandens ir užvirinkite.

Ant puodo su vandeniu dėkite stiklinį ar nerūdijančio plieno dubenį, arba puodą plonu dugnu, į kurį sudėsite ingredientus.

Paruoškite baltą šokoladą. Į dubenį ar puodą suberkite cukrų ir pieno miltelius. Įdėkite sviesto. Gerai išmaišykite.

Paruoškite tamsų šokoladą. Sudėkite visus šiam šokoladui skirtus ingredientus ir gerai išmaišykite.

Šokolado formeles nuplaukite šaltu vandeniu ir užpildykite šiltu mišiniu, kurį paruošėte virš vandens vonelės.

Palaukite, kol sustings.

Išimkite iš formelių ir patiekite.

Skanaus!