Home Receptai Desertai Šiuos minkštus sausainius patieksiu per Kalėdas: tešlą paruošiu vos per 15 minučių!

Šiuos minkštus sausainius patieksiu per Kalėdas: tešlą paruošiu vos per 15 minučių!

0
Šiuos minkštus sausainius patieksiu per Kalėdas: tešlą paruošiu vos per 15 minučių!

Daugelis gurmanų mėgsta kalėdinius sausainius.

Šiuos sausainius įprastai reikia paruošti iš anksto, kad jie spėtų suminkštėti.

Vis dėlto, aš žinau būdą, kaip nelaukti ir mėgautis šiuo skanėstu iškart po kepimo.

Pasidalinsiu tiesiog tobulu šių kepinių receptu.

Mano šeimai šie sausainiai labai patinka.

Anksčiau vengdavau kepti kalėdinius sausainius, nes maniau, kad tai – labai sudėtinga.

Be to, žinojau, kad reikės palaukti, kol jie suminkštės.

Vis dėlto, neseniai radau receptą, kuriame paruošimo procesas buvo daug trumpesnis.

Taigi, nusprendžiau pabandyti.

Tikrai nesigailėjau, kad išbandžiau šį receptą, o mano artimiesiems sausainiai tikrai labai patiko.

Šį populiarų skanėstą galima paruošti per maždaug 15 minučių, o savo skoniu jis pranoksta daugelį tradicinių kalėdinių sausainių.

Tiesiog paruoškite keletą paprastų ingredientų ir atsargiai juos sumaišykite.

Iškepti ir papuošti glajumi jie atrodys tiesiog fantastiškai.

Jums reikės:

  • 3 didelių kiaušinių
  • 400 g kvietinių miltų
  • 80 ml rapsų aliejaus
  • 110 g granuliuoto cukraus
  • 80 g medaus
  • 1 arb. š. kepimo sodos
  • 3/4 arb. š. kardamono

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio

Glajui:

  • 120 g cukraus pudros
  • 10 ml pieno
  • 10-20 citrinos sulčių

Kaip gaminti?

Ingredientų nėra daug, o paruošimas yra labai paprastas.

Tereikės pašauti į orkaitę ir laukti, kol sausainiai iškeps.

Taigi, pradėkime.

Įmuškite kiaušinius į dubenį.

Įdėkite medaus, įberkite cukraus ir kardamono.

Įpilkite aliejaus ir įberkite kepimo sodos.

Viską gerai išmaišykite.

Palaipsniui sumaišykite mišinį su išsijotais miltais.

Mišinį išminkykite rankomis.

Išminkykite tešlos rutulį ir padalinkite jį per pusę.

Abi tešlos dalis iškočiokite iki 6 mm storio.

Sausainių ruošinius išpjaukite formelėmis arba stikline.

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Aptepkite plaktu kiaušiniu.

Kepkite 10 minučių 170°C temperatūroje.

Glajaus paruošimas yra labai paprastas – sumaišykite cukraus pudrą su pienu ir citrinos sultimis.

Užtepkite paruoštą mišinį ant atvėsusių sausainių.

Palaukite, kol sustings.

Štai ir viskas: galite patiekti.

Skanaus!