Pabodo garnyrui ruošti bulves? Išbandykite kai ką neįprasto: net neabejojame, kad keptos morkos tikrai patiks jūsų šeimos nariams.
Jums reikės:
- Morkų (maždaug 1 kg)
- 50 g tarkuoto parmezano
- 2 valg. š. džiūvėsėlių
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- Kapotų petražolių
- 4 česnako skiltelių (kiekį galite koreguoti)
- Prieskonių (pagal skonį)
- Žolelių (nebūtina)
Kaip gaminti?
Nuskuskite morkas, nuplaukite ir išdžiovinkite.
Supjaustykite į 3-4 dalis.
Suberkite į dubenį ir apliekite aliejumi.
Įberkite pasirinktų prieskonių, druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
Išklokite skardą kepimo popieriumi.
Morkas dėkite ant kepimo skardos vienu sluoksniu.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Susmulkinkite česnaką ir suberkite ant morkų (galite naudoti ir česnako miltelius).
Į dubenį suberkite smulkintą parmezaną ir džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.
Po 20 minučių išimkite morkas iš orkaitės ir pabarstykite paruoštais pabarstukais.
Išmaišykite ir kepkite orkaitėje dar 10 minučių.
Dar kartą išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių.
Iškeptas morkas dėkite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Patiekite.
Skanaus!