Home Receptai Bulviniai patiekalai Dėl šio patiekalo mano vaikai visiškai pamiršo įprastą picą: būtinai išbandykite!

Dėl šio patiekalo mano vaikai visiškai pamiršo įprastą picą: būtinai išbandykite!

0
Dėl šio patiekalo mano vaikai visiškai pamiršo įprastą picą: būtinai išbandykite!

Jau nepamenu, kur radau šį receptą, tačiau nedelsdama nusprendžiau jį išbandyti.

Tai tikrai puiki idėja vakarienei  – keptuvėje iškepta bulvių pica su viliojančiais ingredientais sužavės visus jūsų šeimos narius.

Paruošti šią picą yra tikrai labai paprasta, o jos skonis sužavės net ir didžiausius gurmanus.

Jums reikės:

  • 5 bulvių
  • 1 dešros
  • petražolių
  • 3 kiaušinių
  • mairūno
  • žiupsnelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 6 griežinėlių mocarelos sūrio
  • saujos svogūnų laiškų
  • 3 valg. š. bulvių krakmolo
  • augalinio aliejaus
  • saldaus čili padažo
  • parmezano sūrio (nebūtina)

Kaip gaminti?

Nuluptas ir nuplautas bulves sutarkuokite stambia tarka.

Bulvių tarkius suberkite į gilų dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pastovėti.

Į lėkštę sudėkite tarkuotą dešrą.

Į švarų dubenį įberkite kapotų petražolių.

Į dubenį su petražolėmis įmuškite kiaušinius, įberkite mairūno, druskos,  maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.

Bulvių tarkius perkoškite per sietelį.

Į dubenį su bulvėmis suberkite krakmolą ir išmaišykite.

Įpilkite kiaušinių mišinio ir išmaišykite.

Keptuvę ištepkite aliejumi, dėkite pusę bulvių masės ir tolygiai išlyginkite.

Uždenkite dangčiu ir kepkite 5 minutes ant silpnos ugnies.

Ant bulvių mišinio užtepkite čili padažo ir pabarstykite tarkuota dešra.

Suberkite mažais žiedeliais supjaustytą svogūną ir tarkuotą parmezano sūrį.

Sudėkite mocarelos griežinėlius.

Sudėkite antrąją bulvių masės pusę.

Uždenkite dangčiu ir  kepkite 10 minučių.

Apverskite picą, aptepkite kraštus alyvuogių aliejumi, uždenkite ir kepkite dar 10 minučių.

Štai ir viskas: galite patiekti.

Skanaus!