Home Receptai Desertai Pats skaniausias pyragas, kurį galėsite patiekti ant šventinio stalo: nė nemaniau, kad jį paruošti bus taip lengva!

Pats skaniausias pyragas, kurį galėsite patiekti ant šventinio stalo: nė nemaniau, kad jį paruošti bus taip lengva!

0
Pats skaniausias pyragas, kurį galėsite patiekti ant šventinio stalo: nė nemaniau, kad jį paruošti bus taip lengva!

Tai – gana neįprastas receptas. Šį desertą paruošite iš pačių paprasčiausių ingredientų.

Jums reikės:

Torto pagrindui:

  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 70 g granuliuoto cukraus
  • 1 valg. š. medaus
  • 20 g sviesto
  • 30 ml pieno
  • 65 g kvietinių miltų
  • 10 g nesaldintos kakavos

(torto formos skersmuo 22 cm)

Tešlai:

  • 180 g kvietinių miltų
  • 35 g nesaldintos kakavos
  • žiupsnelio druskos
  • 10 g granuliuoto cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 260 g šilto pieno
  • 160 g verdančio vandens
  • 60 g medaus
  • 25 ml augalinio aliejaus

Kremui:

  • 250 g kreminio sūrio
  • 45 g + 45 g cukraus pudros
  • 150 g tiršto graikiško jogurto
  • 250 g plaktos grietinėlės
  • 20 g medaus

Kaip gaminti?

Į didesnį dubenį išmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską.

Suplakite mikseriu.

Įdėkite medaus ir išplakite.

Supilkite ištirpintą sviestą ir pieną ir išplakite.

Suberkite į mišinį persijotus miltus ir kakavą, sumaišykite mentele ir išplakite mikseriu.

Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą torto formą.

Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 25 minutes 170°C temperatūroje.

Paruoškite blynus: miltus ir kakavą persijokite į didelį dubenį ir išmaišykite šluotele.

Įberkite druskos ir cukraus. Išmaišykite.

Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite, supilkite šiltą pieną ir išmaišykite.

Įpilkite verdančio vandens ir išmaišykite.

Perkoškite tešlą per sietelį į dubenį.

Įdėkite medaus, įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.

Dubenį su tešla uždenkite folija ir palikite 20 minučių pastovėti.

Keptuvę patepkite aliejumi, supilkite tešlą ir kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.

Į atskirą gilų dubenį sudėkite kreminį sūrį, pabarstykite cukrumi ir išmaišykite šluotele.

Supilkite jogurtą ir išplakite mikseriu.

Į indą įpilkite grietinėlės ir įberkite cukraus.

Suplakite mikseriu.

Į dubenį su kremu supilkite plaktą grietinėlę ir išplakite, tada supilkite medų ir išplakite.

Mentele švelniai išmaišykite kremą. Pyrago pagrindą aptepkite kremu.

Blyną aptepkite kremu, perlenkite per pusę ir susukite (žr. vaizdo įrašą). Tai bus pyrago centras.

Kitus blynus aptepkite kremu, perlenkite per pusę ir formuokite tortą (žr. vaizdo įrašą).

Tortą dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms arba (geriausia) nakčiai.

Prieš patiekdami pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!