Home Patarimai Paslaptinga spygliuota virtuvinės tarkos pusė: mūsų mamos ją naudojo kasdien

Paslaptinga spygliuota virtuvinės tarkos pusė: mūsų mamos ją naudojo kasdien

0
Paslaptinga spygliuota virtuvinės tarkos pusė: mūsų mamos ją naudojo kasdien

Daržovių tarka – nepakeičiamas daiktas kiekvienoje virtuvėje. Daugelis maisto gaminimo entuziastų net atsisako virtuvinio kombaino ir įsigyja seną gerą metalinę tarką. Vis dėlto, mažai kas žino, kam buvo sukurta maža dygliuota šio įrankio pusė.

Dažniausiai šia puse smulkinami česnakai ar bulvės bulviniams blynams. Kai kurie žmonės netgi naudojo šią tarkos dalį žuviai valyti. Žinoma, tokiu atveju tinkamai išplauti tarką gali būti tikrai nelengva.

Daržovių tarka ir netikėta dygliuotos pusės paskirtis

Kaip paaiškėjo, anksčiau šeimininkės vaisiams ir daržovėms naudojo negilią tarkos pusę. Tai padėdavo daug paprasčiau paruošti tyrelę, kurią vaikai mielai valgydavo.

Šiandien šis tyrelės ruošimo būdas yra pasenęs ir pamirštas. Namų šeimininkės jau seniai

įsigijo maišytuvus. Vis dėlto, dygliuotą tarkos pusę galima panaudoti ir kitais būdais. Pavyzdžiui, riešutams, citrusinių vaisių žievelei, imbierui ar džiūvėsėliams smulkinti.

Kaip tinkamai išplauti tarką?

Po gaminimo tarką lengvai nuvalysite senu dantų šepetėliu. Beje, senų šepetėlių geriausia niekada neišmesti.  Jie tikrai pravers buityje, kuomet reikės nušveisti kietus paviršius. Galite neabejoti, kad valymas šepetėliu nepareikalaus ypatingai didelių pastangų.