Home Receptai Desertai Dietinis pyragas BE cukraus ir miltų: jį galėsite gaminti kiekvieną dieną!

Dietinis pyragas BE cukraus ir miltų: jį galėsite gaminti kiekvieną dieną!

0
Dietinis pyragas BE cukraus ir miltų: jį galėsite gaminti kiekvieną dieną!

Greitas, paprastas, skanus ir sveikas sodraus šokolado skonio avižų pyragas ne tik pamalonins skonio receptorius, bet taip pat numalšins alkį.

Avižiniai dribsniai yra labai sveiki ir gali būti valgomi metant svorį. Štai kodėl juos vertėtų įtraukti į savo mitybos racioną:

  • Jie mažina padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje ir aukštą kraujospūdį;
  • Padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų;
  • Avižiniai dribsniai normalizuoja glikemijos indekso lygį;
  • Jie palaiko gerą virškinimą, malšina pilvo skausmus;
  • Avižiniai dribsniai padeda nuslopinti dujų susidarymą ir pilvo pūtimą;
  • Šis maisto produktas užtikrina reguliarų tuštinimąsi;
  • Jie išvalo storąją žarną nuo nepageidaujamų medžiagų;
  • Avižiniai dribsniai padeda palaikyti sveikus kaulus ir sąnarius, mažina osteoporozės riziką;
  • Šis maisto produktas gerina dantų, nagų ir plaukų būklę;
  • Avižiniai dribsniai užkerta kelią anemijai;
  • Šis produktas teigiamai veikia nervų sistemą ir mažina stresą;
  • Toks maistas palaiko dėmesio koncentraciją ir užtikrina kokybišką miegą.

Išbandykite šio sveiko pyrago receptą: jus tikrai sužavės pasakiškas jo skonis.

Jums reikės:

  • 120 g avižinių dribsnių
  • 250 ml pieno
  • 2 prinokusių bananų
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 30 g kakavos (3-4 valg. š.)
  • 5 g kepimo miltelių (1 arb. š.)
  • 30 g graikinių riešutų

Užpilui:

  • 70-100 g juodojo šokolado
  • 35-50 ml pieno (2-3 valg. š.)

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite avižinius dribsnius.

Supilkite karštą pieną ir išmaišykite.

Leiskite dribsniams išbrinkti 10 minučių.

Bananus sutrinkite šakute ir sudėkite  į dubenį.

Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išmaišykite.

Suberkite kakavą ir kepimo miltelius. Išmaišykite.

Dribsnius suberkite į kakavos-bananų mišinį ir išmaišykite.

Graikinius riešutus supjaustykite mažais gabalėliais.

Kepimo formą ištepkite kokosų aliejumi arba sviestu.

Supilkite tešlą, išlyginkite ir pabarstykite riešutais.

Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių 180°C temperatūroje.

Išimkite pyragą iš formos ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Vandens vonelėje (arba mikrobangų krosnelėje) ištirpinkite šokoladą ir išmaišykite su pienu.

Pyragą užtepkite glaistu (tam galite naudoti konditerinį maišelį).

Leiskite šokoladui sustingti ir patiekite.

Skanaus!

Video pamokėlė: