Home Patarimai Ar dedate bulves į šaltą vandenį? Jūs darote didžiulę klaidą

Ar dedate bulves į šaltą vandenį? Jūs darote didžiulę klaidą

0
Ar dedate bulves į šaltą vandenį? Jūs darote didžiulę klaidą

Bulvės yra viena populiariausių daržovių pasaulyje. Daugeliui iš mūsų jos neatsiejama vakarienės dalis, kuri atsiduria ant stalo net kelis kartus per savaitę. Ar nuluptas bulves tiesiog sumetate į šaltą vandenį ir verdate? Pasirodo, taip galite padaryti klaidą, kuri turės rimtų pasekmių sveikatai.

Dažniausiai bulves valgome termiškai apdorotas arba košės pavidalu, nes tai greičiausias būdas jas paruošti. Temperatūra, kurioje verdame bulves, turi didžiulę įtaką mūsų sveikatai.

Kaip teisingai virti bulves?

Daugelis iš mūsų bulves užpila šaltu vandeniu, o tada puodą deda ant ugnies ir verda, kol bulvės suminkštės, paprastai apie 25–30 minučių. Atrodytų, taip ir reikia daryti. Bet virti bulves šaltame vandenyje yra tiesiog žalinga. Virimo metu nusėda vitaminai ir mineralai, tokie kaip fosforas, kalis, geležis, magnis, vitaminai A, B1, B5, B6 ir PP. Laimei, yra būdas, kaip to išvengti. Tereikia bulves dėti į verdantį, prieš tai pasūdytą vandenį. Įdėjus į verdantį vandenį, jos išsaugos vertingas maistines medžiagas. Priešingai nei atrodo, jas reikia virti ne ant stiprios, o ant vidutinės ugnies. Tai užtikrins, kad visos bulvės suminkštėtų vienu metu.

Ar verta bulves skusti likus kelioms valandoms iki virimo?

Norėdami sutaupyti laiko, daugelis iš mūsų lupame bulves likus kelioms valandoms iki planuojamos vakarienės ir metame į puodą su vandeniu. Nors tai skamba labai protingai, tačiau tai yra klaida, nes ilgai šaltame vandenyje laikomos bulvės praranda visus vitaminus ir mineralus. Todėl jas reikėtų nulupti prieš pat virimą. Nepamirškite, kad išvirusių bulvių vandens nereikia išpilti, tai puikios trąšos daugeliui vazoninių augalų dėl didelės kalio, fosforo, magnio ir geležies koncentracijos. Šias trąšas galima naudoti kartą per savaitę, o ne sezono metu – du kartus per mėnesį.

bulves